İYİ Parti çağrıda bulunmuştu! Düzce için karar verildi

İYİ Parti çağrıda bulunmuştu! Düzce için karar verildi
İYİ Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu, Düzce’de yaşanan sel felaketi sonrası vatandaşların zararlarının karşılanması için acil olarak “afet bölgesi” ilan edilmesi için çağrıda bulunmuştu. Valilik, Düzce için afet bölgesi kararı verdi.

Cansu DEREBEYOĞLU / Günboyu

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partiden bir heyet ile geçtiğimiz günlerde sel felaketinin yaşandığı Düzce’yi ziyaret ederek, bölge halkıyla görüştü. Günboyu Gazetesi’ne açıklamalar yapan Ağıralioğlu, bölge halkının çok ciddi geçim zorlukları çektiğini belirtirken, Düzce’nin afet bölgesi olarak ilan edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ağıralioğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Can kaybı az diye mevzuyu önemsiz hale getiriyorlar ama büyük bir yıkım gerçekleşmiş ve afetin boyutları çok fazla. Eski dere yatağına hatalı ruhsatlandırmalarla birçok eski ev yapılmış ve evlerin tamamı sullar altında kalmış. Jeneratörler gelip gidiyor ama birkaç gün çalışmamış, selin ikinci gününde ziyaretimizde daha yeni jeneratör çalıştırmaya başlamışlardı.

"AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMESİ LAZIM"

İnsanlar çok ciddi geçim zorlukları çekiyor, üstüne böyle bir afetin yaralarını sarmak zorlaşacaktır. Dolayısıyla hasar tespitlerin çok iyi yapılması lazım. Bölge İstanbul'unda su havzasını oluşturduğu için Melen çayı Melen barajı oradan İstanbul'a su besliyor ve o bölgedeki yapılaşmalarda İSKİ'nin de insiyatifi var.
 AFAD ve Kızılay ise orada ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Vefatlar ise hala bulunamadı. Bir yandan yaraları sarmaya çalışıyoruz ama görünen şu, acil olarak o bölgenin afet bölgesi olarak kapsam altına alınması lazım. Afet kapsamına alınınca zararların tazmini anlamında devlet daha fazla insiyatif kullanabiliyor, çünkü sel bütün işyerlerini ve bütün evleri maddi zarara uğratmış. Dere yatağı 1 km genişlemiş ve ilçeleri, esnafların dükkanlarının tamamını teslim almış. 

"KURALLARA UYARAK YAŞAMAYI ÖĞRENMEK ZORUNDAYIZ"

Türk milleti olarak başımıza bir bela gelmeden kurallara uyarak yaşamayı öğrenmek zorundayız. 50 yıldır burada sel olmuyor diye insanların suistimallerine, bütün belediyecilik tarihimiz boyunca göz yumulmuş ve görüldüğü gibi 50 yıldır olmayan set 55. yıl olabiliyor. İnsanların bir şey olmaz ben 50 yıldır burada oturuyorum hiç sel olmadı gibi beyanlarıyla, hayatlarını tehlikeye atacak yerlerde yaşamasına müsade edilmemeli. 
Bu meseleleri bir disiplin ile şu hale getirmek zorundayız, türk milletinin başımıza bela geldikten sonra ders aldık açıklamaları yapmaktan kurtulması, bela gelmeden ders alınması ve asla müsamma gösterilmemesi lazım.
Aynı zamanda bu sadece bir belediyenin değil bütün belediyeciliğimizin problemidir." 

DÜZCE İÇİN FLAŞ KARAR!

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, sel felaketiyle ilgili Günboyu'na açıklamalarda bulunmuştu. Sel felaketinin yaşandığı Düzce'nin afet bölgesi ilan edilmesi için çağrıda bulunan Ağıralioğlu'nun açıklamalarından sonra, bölge afet bölgesi ilan edildi.

Sel felaketinin yaşandığı Düzce'de, şimdiye kadar 7 kayıp vatandaştan 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Valilik sel nedeniyle bölgede 100 binanın yıkıldığını, 75 binanın ağır hasar, 300 binanın ise az hasar gördüğünü açıkladı. Bin 687 çiftçinin de selden etkilendiği belirtildi. 

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından Düzce, meydana gelen su baskını ve toprak kayması nedeniyle "afet bölgesi" ilan edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar