İYİ Parti Başkanvekili İlhan yeni askerlik yasasını değerlendirdi!

İYİ Parti Başkanvekili İlhan yeni askerlik yasasını değerlendirdi!
İYİ Parti Eskişehir İl Başkanvekili Neşat İlhan, basın toplantısında yeni askerlik yasası ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanvekili Neşat İlhan, yeni askerlik sistemi ile ilişkili olarak değerlendirmelerini basın toplantısında açıkladı.

İYİ Partili İlhan, “Güçlü ordu, güçlü Türkiye” demektir... Ordu yurt savunması içindir ve “güçlü ordu” düşmanı caydırır! Yani ordunuzun güçlü olması, savaşmaya gerek olmamanın da sigortasıdır. Barış iklimleri ordunuzun ve silahınızın olmadığı iklimler değildir; tersine, güçlü ordunuzun ve etkili silahlarınızın olduğu iklimlerdir" ifadesini kullandı. 

En gelişmiş organizasyonunun ordu olduğuna vurgu yapan İlhan, ordunun mücadeleci ve belirleyici olmasının yanı sıra, dış politika hedeflerimizi gerçekleştirmenin aracı olmaya kadar pek çok öneme sahip olduğunun
da altını çizdi. İlhan konuşmasının devamında, "Ordu, milletin gözü gibi koruması gereken bir kurumdur. Oysa bunun tersine bizzat milletin temsilcilerince orduya darbe üstüne darbe vurulmaktadır" sözlerini kullandı. 

Darbenin aşamalardan oluştuğunu söyleyen İYİ Partili İlhan, yeni askerlik yasasındaki değerlendirmesini şöyle açıkladı: 

BİRİNCİ AŞAMA: ERGENEKON - BALYOZ KUMPASLARI

AKP-FETÖ işbirliğiyle yürütülen Ergenekon- Balyoz kumpasları, Türk ordusuna darbenin birinci aşamasıydı.
21. yüzyılda AKP şeklinde partileşen tarikatlar koalisyonu, Meşrutiyet’ten beri kendilerine engel gördükleri “milli ordu”yu tasfiye etmek için, ABD’nin de desteğiyle darbenin birinci aşamasını başlattılar. 
“Askeri vesayetten kurtulmak” diye propaganda ettikleri darbenin 3 hedefi vardı: 
- Türk ordusunu ABD-AKP-FETÖ siyasetlerine itiraz edemez hale dönüştürmek. 
- NATO’ya mesafeli Avrasyacı komutanları tasfiye etmek. 
- “Komutanın değil, imamın emrine itaat eden” subayların önünü açmak ve onları yükseltmekti...

İKİNCİ AŞAMA: FETÖ DARBE GİRİŞİMİ

Birinci aşama belli ölçülerde başarılı oldu ve AKP’nin Yüksek Askeri Şura desteğiyle pek çok FETÖ’cü subay hızla yükselerek general oldu... 
Ve o generaller, AKP ile FETÖ’nün ayrışmasında, 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulundular. 

Fakat FETÖ’nün darbe girişimi hükümete olduğu kadar, TSK’ye de darbe girişimiydi. Neyse ki gerçek subayların ve Yüce Türk milletinin kararlı mücadelesinin öncülüğünde darbe başarılı olamadan püskürtüldü.
   
ÜÇÜNCÜ AŞAMA: "ALLAH'IN LÜTFU' DÖNEMİ

FETÖ’nün darbe girişimi AKP’ye göre “Allah’ın lütfu”ydu. Darbe girişimini fırsata çevirip Türk ordusunu parçaladılar! 
Gerçek anlamıyla parçaladılar, orduyu parçalara bölüp bakanlıklara dağıttılar: Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığını TSK’den koparıp İçişleri Bakanlığı’na bağladılar. Askeri hastaneleri TSK’den alıp Sağlık Bakanlığı’na bağladılar, askeri okulları kapattılar ve harp okullarını tek bir üniversite çatısı altında birleştirip sivil rektöre bağladılar. Bazı askeri birimleri kapattılar, “şehir dışına çıkarıyoruz” diyerek arazilerine el koydular. Yüksek Askeri Şura’yı “mini Bakanlar Kurulu”na çevirdiler; kimin general olacağına dışişleri, adalet, hazine ve eğitim gibi ilgisiz bakanlar karar verecekti!

DÖRDÜNCÜ AŞAMA: YENİ ASKERLİK YASASI

Ve Türk ordusuna darbenin dördüncü aşamasını da TBMM’den çıkardıkları “askerlik yasası” ile uyguladılar. Yeni askerlik yasasına göre askerlik artık 6 ay olacaktı, “bedelli askerlik” ise sürekliydi ve parası olan bedelini ödeyerek o 6 ayı da yapmayacaktı... 

6 aylık askerlik ve sürekli bedelli askerlik, birisi hemen, diğer ikisi’de zaman içinde üç sonuç doğuracaktır: 

-Ordunun yarıya yakını bir anda terhis olacak. 
-TSK’nin “halk ordusu” özelliği ortadan kalkacak. 
-TSK’nin “milli ordu” karakteri aşınacaktı.

İYİ Partili İlhan, sonuç olarak yeni askerlik sisteminin TBMM’den alel acele geçirildiğini, Erdoğan’ın hızla onaylayarak ve Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte yürürlüğegirenbir yasa olduğunu belirtti. 
İlhan, "Ordunun yarısının terhis edilmesi ancak mütareke dönemlerinde görülebilir! Askerliğin 6 aya inmesi ve sürekli bedelli olması, pratikte askersizlik demektir! Darbenin bu son aşamasının, doğuracağı sonuçlar itibarıyla, Türk ordusuna vurulmuş en büyük darbedir!" ifadelerini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar