İYİ Kalkınma Kongresi 3. oturumu 31 Mart'ta İstanbul'da düzenlenecek

İYİ Kalkınma Kongresi 3. oturumu 31 Mart'ta İstanbul'da düzenlenecek
İYİ Parti'nin düzenlediği kalkınma kongrelerinin üçüncüsü, “Üreten Türkiye” temasıyla 31 Mart Perşembe günü saat 10'da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirilecek.
İYİ Parti''nin kongrenin içeriğiyle ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle:
 
Dizginlenmeyen bir küreselleşmenin sonuna geldiğimiz, Sanayi 4.0’ın üretim süreçlerini değiştirip vasatlığı cezalandırdığı, çevre ve iklim koşullarının ekonomik ve toplumsal hayata yön verdiği, pandemi sonrası çalışan tercihlerinin değiştiği bir dönemdeyiz.
 
Bu kritik dönemeçte Türkiye’nin hak ettiği gibi yüksek gelirli ülkeler kategorisinde yer alması için küresel eğilimleri iyi okuyan, verimlilik odaklı ve özel sektörün önündeki engelleri kaldıran bir politika anlayışına her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu düşüyoruz. Bu amaçla İYİ Parti olarak sanayi, teknolojik dönüşüm, ticaret ve yatırım politikalarındaki çözüm önerilerimizi iş dünyası, akademi, basın mensupları ve STK’larla paylaşacağımız bir kongre düzenliyoruz. Partimizin çözümleri anlattığımız sunumları takiben düzenleyeceğimiz panellerle de geri bildirimleri alıp parti programımızı katılımcı bir anlayışla oluşturmak istiyoruz.
 
İki oturumdan oluşacak kongremizin sabah oturumu saat 10.00’da İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in konuşması ile açılacak. Kalkınma Politikaları Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özlale tarafından yapılacak Sanayi ve Teknolojik Dönüşüm sunumundan sonra Sayın Erman Karaca (TÜBİSAD, TabFoodInvestments), Sayın AviAlkaş (JLL, Han Spaces) ve Sayın Buğra Kavuncu’nun (İYİ Parti) katılacağı panelimiz olacak. Bu panelde, Türkiye’nin teknolojik dönüşümü gerçekleştirmesi için hangi politikaları izlemesi gerektiği, imalat sanayinde ithal bağımlılığını azaltıp yüksek katma değerli bir üretim yapısına geçmesi için izlenmesi gereken politikalar ve yeni dönemin gerektirdiği iş ve yaşam alanlarının nasıl olması gerektiğini konuşacağız.
 
13.00’de başlayacak ikinci panelimiz Prof. Dr. Ümit Özlale’nin Ticaret ve Yatırımlar sunumu ile başlayacak. Sunumun ardından Sayın Başak Taşpınar Değim (armut.com), Sayın Ayşe Güçlü Onur (Egon Zehnder) ve Sayın Sinan Ülgen’in (İstanbul Ekonomi) katılacağı panelimiz olacak. Küreselleşmenin yeni bir fazına girdiğimiz bu dönemde yatırım iklimini iyileştirip yabancı yatırımları çekmek için neler yapılması gerektiğini, e-ticaret sektörünün kapsayıcı bir büyümeye destek vermesi için atılması gereken adımları, yeni dönemin gerektirdiği yetenek yönetimi ve şirket politikalarının nasıl şekillenmesi gerektiğini konuşacağız.
 
Katılımcı bir yaklaşımla parti programımızı oluşturmak için düzenlediğimiz kalkınma kongrelerinin üçüncüsünde sizleri aramızda görmekten büyük memnuniyet duyacağız.
 

 
SUNUM AKIŞI
 
10:00 – 10:45 İYİ Parti Sanayi ve Teknolojik Dönüşüm Sunumu: Prof. Dr. Ümit Özlale
• Teknolojik Gelişmelere Uyum
• Çevresel Dönüşüm
• Bölgesel ve Mekânsal Dönüşüm
• Demografik Değişimlere Uyum
• İYİ Parti Çözüm Önerileri
10:45 – 11:00 Kahve Molası
 
11:00 – 12:30 Yoksulluk Paneli
Konuşmacılar:
• AviAlkaş
• Erman Karaca
• Buğra Kavuncu
 
12:30 – 13:40 Yemek Arası
 
13:40 – 14:30 – İYİ Parti Ticaret ve Yatırımlar Sunumu: Prof. Dr. Ümit Özlale
• Yatırım Çekiciliğini Artırmak
• Uluslararasılaşmayı Artırmak
• Yeni İş Modellerine Uyum
• İYİ Parti Çözüm Önerileri
 
14:30 – 15:45 Kapsayıcılık Paneli
Konuşmacılar:
• Ayşe Güçlü Onur
• Başak Taşpınar Değim
• Sinan Ülgen
 
16:00 Kapanış

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar