İtalya'dan yapay zekaya 1 milyon avroluk yatırım

İtalya'dan yapay zekaya 1 milyon avroluk yatırım
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, yapay zeka alanında önemli adımlar atacaklarını duyurdu.

Meloni, yapay zeka sektörünü desteklemek amacıyla 1 milyar avroluk bir yatırım fonu oluşturacaklarını açıkladı. Ayrıca, bu alana yönelik hükümet olarak yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Meloni'nin "İtalya için Yapay Zeka" programına gönderdiği video mesajında, hükümetin Avrupa düzenlemelerini tamamlayıcı nitelikte bazı ilkeler ve kurallar koymayı amaçladığını ifade etti. Bu yeni yasa ile üretim kapasitelerini teşvik edecek en etkili önlemlerin belirleneceğini vurguladı.

Başbakan Meloni, yapay zeka teknolojilerinin kullanımında yetkili makam olarak hangi kurumun hareket edeceğini belirlemek için çalışacaklarını da dile getirdi.

Ayrıca, yapay zeka sektörü için oluşturulacak olan 1 milyar avroluk yatırım fonu hakkında bilgi verdi.

Bu gelişmelerin yanı sıra, bugün devlet kontrolündeki İtalyan savunma sanayi firması Leonardo'nun 2024-2028 dönemi için açıkladığı 5 yıllık endüstri planında, dijitalleşme yoluyla rekabet gücünü artırma ve siber yetenekleri geliştirme odaklı AR-GE harcamalarına ağırlık vereceği belirtildi. Yapay zeka da dahil olmak üzere yenilikçi teknolojilere yönelik bu adımların sektördeki öneminin altı çizildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar