İtalya'daki heyelanda 7 cansız bedene ulaşıldı

İtalya'daki heyelanda 7 cansız bedene ulaşıldı
İtalya'nın Ischia Adası'ndaki heyelanda 7 kişinin cansız bedenine ulaşılırken 5 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. İtfaiye ve sivil savunma ekiplerinin bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İtalya''nın Ischia Adası''nın Casamicciola beldesinde cumartesi günü yoğun yağış sebebiyle meydana gelen heyelanın ardından 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 5 kişinin halen kayıp olduğu, yaklaşık 230 kişinin de evlerini terk etmek zorunda kaldığını öğrenildi.

İtalyan basınındaki haberlere göre yaşamını yitirenlerin arasında 22 günlük bir bebeğin de olduğu kaydedildi. Öte yandan Napoli Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgini soruşturma başlattığını bildirdi.

BAŞBAKAN MELONİ''DEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Başbakan Giorgia Meloni, Bakanlar Kurulunu olağanüstü topladı. Meloni, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Ischia''daki doğal afet sebebiyle adada olağanüstü hal ilan ettiklerini, zararların karşılanması için 2 milyon avro tahsis ettiklerini belirtti. Meloni ayrıca yardım çalışmalarına katılanlara teşekkür etti.

ÇOĞU RUHSATSIZ VE KAÇAK

İtalyan basınında yer alan haberlere göre felaketin yaşandığı bölge üzerindeki yapıların birçoğunun ruhsatsız ve kaçak olduğunun altı çizildi.

BAKANLARIN AÇIKLAMALARI KAFA KARIŞTIRDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Matteo Salvini, "Ischia''daki toprak kaymasında kesin 8 kaybımız var" derken İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi ise bunu doğrulamamıştı. Piantedosi''nin "Şu an teyit edilmiş ölü yok" açıklaması kafa karışıklığına yol açmıştı. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar