İşyurtları ürün ve el sanatları fuarı Bursa’da açılıyor

İşyurtları ürün ve el sanatları fuarı Bursa’da açılıyor
Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu'nun düzenlediği İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, Bursa'da gerçekleşecek.

Osmangazi Belediye Meydanı'nda 20 Nisan Cumartesi günü saat 11.00'de başlayacak fuar, ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen çeşitli ürünlerin sergilendiği ve satışa sunulduğu bir etkinlik olacak.

Fuarda, 54 farklı işyurdu müdürlüğünde gıda, tekstil, gümüş ve hediyelik eşya gibi çeşitli alanlarda üretilen yüzlerce ürün ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Bu ürünler, işbaşı mesleki eğitim programları kapsamında hükümlülere ve tutuklulara verilen meslek eğitimleri sonucunda ortaya çıkıyor ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla fuar aracılığıyla pazarlanıyor.

Fuarın düzenlenmesiyle birlikte, üretilen ürünlerin ülkenin çeşitli şehirlerinde geniş kitlelere tanıtılması hedefleniyor. Bu sayede, ceza infaz kurumlarındaki rehabilitasyon çalışmaları ve meslek edindirme programlarının topluma kazandırdığı değerlerin ve başarıların daha geniş bir kitleye ulaşması amaçlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar