Sendikadan batıyoruz açıklaması: AKP 5 müteahhitten başkasıyla ilgilenmiyor

Sendikadan batıyoruz açıklaması: AKP 5 müteahhitten başkasıyla ilgilenmiyor
Sektördeki son duruma ilişkin açıklama yapan Türkiye İnşaat Mühendisleri İşveren Sendikası Başkanı Servet Arslan, durumun kötü olduğunu belirterek, “Sahipsiz kaldık, batıyoruz” isyanında bulundu. AKP yönetiminin bazı şirket sahiplerini kayırdığını dile getiren Arslan, AKP’nin “5 müteahhit”ten başkasıyla ilgilenmediğini söyledi.

'MÜTEAHHİTLER 5'TEN BÜYÜKTÜR'

Türkiye İnşaat Mühendisleri İşveren Sendikası Başkanı Servet Arslan, yaşadıklarını sorunlara dikkat çekti. Sendikanın olağan genel kurulunda genel başkanlığa seçilen Arslan, iktidar sahiplerinin ekonomik başarılarının büyük bir çoğunluğunu müteahhitler üzerinden açıkladığını söyledi. Yaşanan haksızlıkları dile getiren Arslan şunları söyledi:

''''TÜRK MÜTEAHHİTLERİ 5''TEN BÜYÜKTÜR''''

“Oysa Türk müteahhitleri hem beş müteahhitten büyük, hem de beş müteahhitten çok daha fazlası. Bizler kamuya iş yapan yaklaşık 40 bin müteahhit olmamıza karşın ne yazık ki hem iktidar hem de muhalefet ‘beş müteahhit’ dışında geride kalan 39 bin 995 müteahhit ile ilgilenmemektedir. İktidar, müteahhitler üzerinde kamu baskısı kurarak kendilerini ifade etmelerine izin vermezken, muhalefet de siyasi rant korkusuyla müteahhitleri sahipsiz bırakmaktadır.” Arslan, Türkiye’nin dünyaya en önemli ihraç ürününün “müteahhitlik hizmetleri” olduğunu belirtti. Sektörün bu kadar ihmal edilmesinin anlaşılır olmadığını dile getiren Arslan, “En yalın haliyle ifade etmek istiyoruz ki 39 bin 995 müteahhit olarak batıyoruz.''''

GECE YARISI ÇIKAN KARARNAMELERİ HATIRLATTI

Cumhuriyet''ten Mustafa Çakır''ın haberine göre, gece yarısı çıkarılan bazı kararnamelerin “dağ gibi büyüyen sorunlara pansuman olmaktan öteye gitmediğini” söyleyen Arslan, “Kanunlaşma sürecini birlikte yönetmek tercih edilmemiş, yıkıma veya süründürmeye götüren üst perdeden bakan bir anlayış tercih edilmiştir” dedi.

Açıklanan enflasyon rakamlarının piyasada demir, çimento, akaryakıt gibi ana inşaat kalemlerine gelen zamların çok altında olduğunu belirten Arslan, bu durum göz önüne alınmadan hazırlanan düzenlemenin hiçbir soruna çare olmayacağını, hiçbir sorunu “tedavi etmeyeceğini”, yalnızca sorunları biriktirerek çözümsüz hale getireceğini bildirdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar