İsveç'te Kuran'ın yakılmasını protesto eden Müslümanlara soruşturma açılıyor!

İsveç'te Kuran'ın yakılmasını protesto eden Müslümanlara soruşturma açılıyor!
İsveç gazetesi Svenska Dagbladet, İslam karşıtı gösteriye yönelik protestolarda Yahudi karşıtı sloganlar atıldığını, bunun etnik gruplara karşı kin ve nefret kışkırtmak kapsamına girip girmediğine dair polisin soruşturma açacağını duyurdu.

Kuran'ın yakılmasını protesto eden Müslümanlara soruşturma!

İsveç gazetesi Svenska Dagbladet, İslam karşıtı gösteriye yönelik protestolarda Yahudi karşıtı sloganlar atıldığını, bunun etnik gruplara karşı kin ve nefret kışkırtmak kapsamına girip girmediğine dair polisin soruşturma açacağını duyurdu.

Diğer yandan 'kardeş İsveç halkıyla dayanışma' adı altında İslam karşıtı gösteriyi düzenleyen Stram Kurs (Sert Çizgi) partisinin lideri Rasmus Paludan, İsvaçli yetkililerin Kuran yakılması eylemlerini engelleme girişimlerini 'ifade özgürlüğüne saldırı' diye kınayarak yeni eylemlerde bulunma sözü verdi.

 

Kuran'ı kendi yakma planı ulusal güvenliğe ciddi tehdit oluşturduğu gerekçesiyle İsveç'e iki yıl giriş yasağı alan Rasmus Paludan, İsveç polisini 'alçakça korkak olmakla ve şiddete izin vermekle' suçladı.

Paludan, Samnhällsnytt isimli İsveç haber sitesine şöyle konuştu:

"O yüzden Fas, Suriye, Irak ve diğerlerinde asla cesaret edemeyecekleri, zira vurularak ya da fena halde dövülerek haftalarca yatmak zorunda kalacakları, yani geldikleri ülkelerde asla cüret edemeyecekleri şeyleri Rosengård'da yaptılar."

İsveç polisini 'İslamcıların ayakçısı olmak ve şeriat polisi gibi davranmakla' da itham eden Danimarkalı aşırı sağcı lider, İsveçli yetkililerin Kuran yakılmasını durdurma çabalarını da 'ifade ve toplanma özgürlüğünü engelleme' olarak niteledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar