İstismar görüşmelerinde gizliliğe İYİ Parti'den ret!

İstismar görüşmelerinde gizliliğe İYİ Parti'den ret!
6 yaşındaki bir kız çocuğunun uğradığı cinsel istismarın ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını 12 Ocak'ta gerçekleştirdi. Komisyon toplantılarının gizli yapılması teklifine ise İYİ Partili Aylin Cesur'dan itiraz geldi.

İsmailağa Cemaati''ne bağlı Hiranur Vakfı''nda 6 yaşındaki bir çocuğun evlilik yolu ile istismar edilmesi bütün Türkiye''nin gündemini sarsmıştı. İstismarın ardından Resmi Gazete''de yayımlanarak kurulan Meclis Araştırma Komisyonu ilk toplantısını 12 Ocak Perşembe günü gerçekleştirdi. 

BASINA KAPALI YAPILMASI TEKLİF EDİLDİ

AKP''li bir kadın milletvekilinin, komisyon toplantıları basına kapalı yapılsın önerisine İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur''dan itiraz geldi. Konuyla ilgili kamuoyunun şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesi için komisyon toplantılarının basına açık olması gerektiğinin altını çizen Cesur, "Bir kadın ve doktor milletvekili olarak bütün gücümü komisyon çalışmalarına yansıtacağım” dedi.



GEÇMİŞTE VERDİĞİ ÖNERGE REDDEDİLMİŞTİ

İYİ Partili Dr. Aylin Cesur''un 2020 yılında, 16 yaşındaki Sıla Şentürk''ün nişanlısı tarafından vahşice öldürülmesinin ardından Meclis''e sunduğu, kadın cinayetlerini ve çocuk evliliklerinin nedenlerinin araştırılarak devletin ve kurumlarının konuya ilişkin eksikliklerinin tespiti ve giderilmesini amaçlayan önergesi AKP ve MHP''nin oylarıyla reddedilmişti.

Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, komisyonun ilk toplantısında çocuk istismarının, toplumun en önemli problemi olduğunu belirterek, komisyon çalışmalarının efektif olması ve sonuçta muhakkak gerekli yasal tedbirlerle bir sonuca ulaşılmasının gereğini dile getirdi. Daha evvel konuyu defalarca Meclis kürsüsüne taşıdıklarını, ancak önergelerinin reddedildiğini, 6 yaşındaki bir kız çocuğumuzun başına gelen korkunç hadise üzerine komisyonun kurulmasının, en azından bundan sonra istismara maruz kalacak evlatların korunmasını ve istismarların engellenmesini sağlaması için önemli bir gelişme olduğunu belirtti. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar