İstiklal Marşı'ndan rahatsız olan Suriyeli tutuklandı

İstiklal Marşı'ndan rahatsız olan Suriyeli tutuklandı
Çocuğunun İstiklal Marşı okunduktan sonra okula girdiği anlara ait videoyu paylaşıp, üzerine tepki çeken bir not yazan Suriye uyruklu R.K. tutuklandı.

Bir sosyal medya kullanıcısı okula giden çocuğunun İstiklal Marşı okuduktan sonraki anlarını cep telefonu ile kayıt altına alıp üzerine bir not ile Arapça marş koydu.

“Bugünün en çirkin duygusu okuldaki çocuklarımızın ne vatanı olan ne de arzu edilen bir vatanın marşını söylemesidir.” notunun yer aldığı paylaşımın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili inceleme başlattı.

Yapılan çalışmalarda videonun Suriyeli M.E. isimli kişiye ait sosyal medya hesabından paylaşıldığı tespit edildi.

VİDEONUN ÇEKİLDİĞİ OKULDA GÖZALTINA ALINDI

Şüpheliyle ilgili çalışma yapan ekipler, söz konusu paylaşımı M.E.’nin eşi olan R.K. tarafından paylaşıldığını belirledi. M.E., ile eşi R.K. dün Esenyurt ilçesi Bağlarçeşme Mahallesi’nde paylaşımın yapıldığı cep telefonu ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

TUTUKLANDI

Gözaltına alınan M.E. ve R.K. isimli şüpheliler hakkında “Devletin Egemenliğini Aşağılama” suçundan adli işlem başlatılırken, paylaşımı yapan R.K. bugün adliyeye sevk edildi. R.K., “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme” suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar