İşten çıkarma kervanına Apple'da katılıyor

İşten çıkarma kervanına Apple'da katılıyor
Apple, yetersizlik ve verimlilik sorunları nedeniyle iptal etmek zorunda kaldığı önemli projelerinin ardından uzun süredir kaçınmakta olduğu işten çıkarma kararını almıştır.

Apple, son dönemde Project Titan elektrikli otomobil ve Apple Watch Ultra için microLED ekran geliştirme gibi önemli projeleri iptal ettiğinde, şirkette büyük bir sarsıntı yaşandı. Bu projelerin iptali, yatırımların boşa gitmesine neden oldu ve Apple, çalışanların da görevine son vermek zorunda kaldı.

Apple'ın Kaliforniya yönetimine sunduğu rapora göre, Santa Clara'daki bir ofisin yüzde 58'i işten çıkarılacak. Bu ofis, 2014 yılında satın alınan LuxVue firmasına aitti ve 1000 kişi çalışıyordu. MicroLED ekran geliştirme projesinin iptali özellikle bu ofisi etkiledi.

3-001.webp

Bununla birlikte, San Diego ofisinde, Siri asistanının kullanıcıya cevap verme şekli ve doğruluğunun iyileştirilmesi için çalışan 120 mühendisin de işten çıkarılacağı belirtildi. Apple, isteyen mühendislerini Texas'taki ofislerine transfer etme sözü verdi. İstemeyen çalışanlara ise bir tazminat paketi sunulacak.

Apple, bu adımlarla toplamda 700 kişiyi işten çıkaracak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar