Deniz suyunun şaşırtan faydaları şaşırtıyor

Deniz suyunun şaşırtan faydaları şaşırtıyor
Mevsim yaz, güneş kavuruyor, pek çoğumuz denize koştu. Peki deniz suyunun faydaları neler?

Deniz suyunun özellikle cilde birçok faydası vardır. Öncelikle nemlendirici etkisi bulunur ve magnezyum, kalsiyum ve potasyum gibi cilt sağlığını destekleyen pek çok elementi barındırıyor. Cildi ölü hücrelerden arındırıyor

Deniz tuzu ciltteki yaraları temizliyor. Peeling ve stres giderici etkisi vardır. Deniz suyundaki tuzun varlığı, ciltteki ölü hücrelerin atılmasına yardımcı olarak cildi bir peeling tedavisi gibi yumuşatıyor. Özellikle ayaklar için müthiş faydalı.

10 DAKİKA YÜZMEK YETERLİ
Denizin tuzuyla buluşmak stresi ortadan kaldırıyor.
Cilt nefes alıyor. Suyun içerdiği negatif iyonlar, toksinleri yok etmek için vücutta cilt yoluyla hareket ediyor.
Deniz suyuna girdikten 15 dakika sonra genişleyen gözenekler sodyum, magnezyum veya potasyum iyonlarının geçmesine izin verir. Bu iyonlar hücre yenilenmesini güçlendirerek vücuda etki eder. Deniz suyunun antik çağlardan bu yana pek çok hastalığa iyi geldiği biliniyor…

SAÇ SAĞLIĞI İÇİN BİREBİR
Deniz suyunda doğal olarak bulunan çinko, tuzun sıkılaştırıcı özellikleriyle birleşerek cildin yaşlanmasını geciktiriyor.
Soğuk uygulanan deniz suyu cilt ve yüz üzerinde tonik etkisi yapıyor. Cilde nem ve parlaklık veriyor hem de toksinleri yok ediyor.

Filtrelenmiş deniz suyu egzama, uçuk, kurdeşen, akne, sedef hastalığı gibi hastalıklarda da tedavi amaçlı kullanılıyor…İyotlu su kafa derisini temizliyor, kaşıntı ve tahrişi yatıştırıp, kan akışını düzenliyor.

AĞRI KESİCİ VE ANTİBAKTERİYEL ETKİSİ VAR
Deniz suyu, kasları gevşetiyor. Kas ağrılarının azalmasını sağlıyor. Burun rahatsızlıklarını, astım ve bronşiti gideriyor

HAVA YOLLARINI AÇAR
Solunum problemi olan kiiler için deniz suyu tavsiye ediliyor.

KIRIKLARI HIZLI ONARIYOR
Deniz suyu tüm dokular, hatta kemik yapısı için faydalı. Kemiklerdeki kırılmalardan sonra içinde bulunan kalsiyum sayesinde, iyileşmeyi hızlandırıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar