İstanbul'daki Onur Yürüyüşü'ne polis müdahalesi: 361 gözaltı

İstanbul'daki Onur Yürüyüşü'ne polis müdahalesi: 361 gözaltı
Bu sene 20’ncisi düzenlenen İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne polis müdahale etti. Gazeteciler dahil LGBTİ+ aktivistler gözaltına alındı.

Onur Haftası komitesi 361 LGBTİ+’nın gözaltına alındığını duyurdu. Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) aktardığına göre gözaltına alınan yurttaşlar emniyet ifadeleri ardından serbest bırakılacak.

Komite gözaltına alınanlar ve avukatlara şiddet uygulandığını duyurarak gönüllü avukatları İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne çağırdı. KaosGL’nin aktardığına göre bugün sabah saatlerinde polis İstiklal Caddesi’ne çıkan tüm yolları barikatlarla kapattı.

Caddedeki insanlar dışarı çıkarılırken Onur Ayı komitesinin toplanmaya çağırdığı Sıraselviler Caddesi de saat 12 itibariyle polis barikatıyla kapatıldı.

Polis Cihangir’de yürüyen korteji ablukaya alıp kafelerde oturan LGBTİ+’lara müdahale ederken AFP fotomuhabiri Bülent Kılıç da gözaltına alındı.

İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi polis müdahalesinin üzerine bir basın açıklaması yayınlayarak şunları kaydetti: “Barışçıl ve şiddet içermeyen hiçbir toplantı ve gösteri yürüyüşü ile etkinliğin yasaklanamayacağını ve barışçıl gösteriye katılanlara yönelik orantısız müdahalenin ve gözaltıların sonlandırılması gerekliliğini bir kez daha hatırlatıyoruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar