İstanbul'da zam şampiyonu belli oldu bu ürün cep yakıyor

İstanbul'da zam şampiyonu belli oldu bu ürün cep yakıyor
İstanbul'da Aralık ayında fiyatı en çok artan ürünler açıkladı. Kabak yüzde 93,82 ile en çok pahalanan ürün oldu.

İstanbul Ticaret Odası geçtiğimiz aralık ayında İstanbul’da perakende fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı.

Piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmeyi hedefleyen İTO, fiyatları değişim oranlarına göre açıkladı.
İstanbul Ticaret Odası'nın İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’ndeki bilgiye göre 242 ürünün 119’unun perakende fiyatı artarken, 14 ürünün fiyatı düştü, 109 ürünün fiyatı değişim göstermedi.

2023 Aralık ayında gıda harcamalarında Yaş Kuru Sebze ve Meyveler alt grubunda bulunan kabak yüzde 93,82 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürünlerin başında geldi.

ARALIK AYINDA PORTAKAL FİYATI GERİLEDİ

Fiyatında yükseliş görülen diğer ürünler; Gıda harcamaları Yaş Kuru Sebze ve Meyveler alt grubundan yüzde 67,32 ile salatalık, yüzde 37,58 ile taze fasulye, yüzde 36,04 ile yaş üzüm, yüzde 34,85 ile sivri biber ve Sağlık harcamaları grubundan yüzde 27,09 ile ilaçlar olarak açıklandı.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Gıda Harcamaları Yaş Kuru Sebze ve Meyveler alt grubunda yer alan portakal ise fiyatı yüzde 12,59 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün olarak görüldü. Fiyatında azalış izlenen diğer ürünler ise, Ev Eşyası harcamaları grubundan yüzde 7,14 ile porselen mutfak eşyası ve Gıda harcamalarından yüzde 6,46 ile balık, yüzde 5,22 ile muz ve konut harcamaları grubundan yüzde 1,89 ile gazyağı olarak açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar