İstanbul'da yağış sabah saatlerinde trafiği kilitledi!

İstanbul'da yağış sabah saatlerinde trafiği kilitledi!

İstanbul'da, yağışlı havanın da etkisiyle sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 81'e kadar yükseldi. Yoğunluk yaşanan güzergâhlar şu şekilde...

İstanbul'da gece boyunca devam eden şiddetli yağışlar, sabah saatlerinde trafikte büyük sıkıntılara yol açtı. Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolunda Beylikdüzü, Haramidere, Saadetdere, Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Bahçelievler, Zeytinburnu, Haliç Köprüsü ve Mecidiyeköy bölgelerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Basın Ekspres Caddesi'nde meydana gelen trafik kazası sonucu sol şeridin kapatılması, araçların bölgede ağır seyretmesine neden oluyor. Bakırköy Sahil Yolu'nda Sirkeci istikameti ile TEM Otoyolu'nda Kağıthane, Hasdal ve Seyrantepe mevkilerinde trafik akışında aksamalar yaşanıyor.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçişlerde uzun araç kuyrukları gözlemleniyor. Anadolu Yakası'nda D-100 kara yolunda Kadıköy ile Kartal arasında her iki yönde ve TEM Otoyolu'nda Ataşehir, Ümraniye, Kavacık mevkileri ile Çamlıca gişelerinde araçlar güçlükle ilerliyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanarak Avrupa Yakası'na geçmek isteyen sürücüler, Kozyatağı bağlantı yolundan itibaren yoğun trafikle karşılaşıyor. Anadolu Otoyolu Samandıra Kavşağı ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönünde, Ümraniye TEM bağlantı yolu ve Üsküdar istikametinde de trafik yoğunluğu var.

Toplu ulaşımda da sıkıntılar yaşanıyor. Cevizlibağ, Mecidiyeköy, Altunizade ve Uzunçayır gibi ana duraklarda işe gidenlerin yoğunluğu nedeniyle otobüs ve metrobüs duraklarında kalabalık oluştu. Bazı vatandaşlar yağmurdan korunmak için şemsiyelerini kullanırken, bazıları ise köprü altlarındaki alanlarda bekliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluğu Haritası'na göre, kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 81'e kadar çıktı.