İstanbul’da toplu ulaşımda elektrikli metrobüs devrimi: 1 Nisan’da başlıyor

İstanbul’da toplu ulaşımda elektrikli metrobüs devrimi: 1 Nisan’da başlıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan duyuruya göre, İstanbul’da yüksek teknoloji ile donatılmış ve yüksek yolcu kapasiteli elektrikli metrobüslerin test sürüşlerine başlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), uzun süredir üzerinde çalıştığı tamamen elektrikli ve ileri teknolojiyle donatılmış yeni elektrikli metrobüslerini test sürüşüne çıkarmaya hazırlanıyor. 1 Nisan tarihinde başlayacak olan test sürüşleri, şehrin toplu taşıma sistemine önemli bir yenilik getirecek.

Dizel metrobüslere göre yüzde 60 oranında daha tasarruflu olan bu yeni metrobüsler, 100 kilometrelik bir yolculuk sonunda 2 buçuk milyon lira tasarruf sağlayacak. Ayrıca, İstanbul'un hava kalitesini iyileştirmeyi hedefleyen İBB, bu tamamen elektrikli metrobüslerle 300 tonluk karbondioksit salınımını önlemeyi planlıyor.

gjqoeukwyaa8kmz.webp

GÜNDE 1 MİLYON YOLCU

420 yolcu kapasiteli olan bu metrobüslerin sessiz çalışması, kentteki ses kirliliğinin azaltılmasına büyük katkı sağlayacak. Megakent İstanbul'da toplu ulaşımda önemli bir rol oynayan metrobüs hattı, Beylikdüzü'nden Söğütlüçeşme'ye kadar uzanan 52 kilometrelik güzergahıyla günde yaklaşık 1 milyon yolcu taşıyor.

gjqoeukwyaa8kmz.webp

20 DAKİKALIK ŞARJLA 50 KM YOL

Yeni metrobüslerin özellikleri arasında çift sürücü kabininin bulunması, araçta manevra yapmadan çift yönlü sürüş imkanı sunması ve 20 dakikalık bir şarjla 50 kilometre yol alabilmesi dikkat çekiyor. Ayrıca, lastiği bile patlasa 40 kilometre yoluna devam edebilen bu metrobüsler, güvenlik ve dayanıklılık konusunda da önemli özelliklere sahip.

İstanbul'un toplu taşıma altyapısına önemli bir katkı sağlayacak olan bu yeni elektrikli metrobüslerin, 1 Nisan'da başlayacak olan test sürüşleri, şehir sakinleri tarafından büyük bir ilgiyle takip edilecek.

48670.webp

YENİ METROBÜSLERİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Her gün işe gitmek için bu hattı kullanan vatandaşları sevindirecek olan yeni elektrikli metrobüslerin özelliklerinden bazıları şunlar:

*40 metre uzunluk

*420 yolcu kapasitesi

*295 KW gücünde

*Çift sürücü kabini sayesinde manevrasız sürüş

*4 vagon

*20 dakika şarj ile 50 km yol

*Geniş ve ferah

*Şerit takip sistemi

*360 derece panoramik imkan

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar