İstanbul'da toplu taşımada dev değişiklik: İstanbulkart artık minibüslerde de kullanılacak!

İstanbul'da toplu taşımada dev değişiklik: İstanbulkart artık minibüslerde de kullanılacak!
İBB, yıllardır vatandaşlar tarafından istenilen “Minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi” talebini görüşme kararı aldı. UKOME toplantısına götürülecek kararın kabul edilmesi halinde İstanbul'daki minibüslerde de İstanbulkart kullanılabilecek.

Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu ulaşıma zam yapılması beklenirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sürpriz bir gelişmeye imza atarak minibüslerde 'İstanbulkart kullanılması' teklifini sundu.

Halktv'de yer alan habere göre; İBB nakit para ile binilen minibüsleri de İstanbulkart sistemine dahil edecek. Son zamanlarda bozuk para tedarikinde yaşanan sorunlar nedeniyle minibüslerde sık sık tartışmalar yaşanıyordu.

27 Temmuz'da yapılacak toplantıda minibüslerde de İstanbulkart kullanılmasına yönelik teklif oylanacak.

MİNİBÜSLERDE ARTIK İSTANBULKART GEÇECEK

İBB, UKOME toplantısına devrim niteliğinde bir karar getirdi. Toplu Ulaşım Müdürlüğü’nün teklifi olan ve 26. madde de yer alan “minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi” teklifini gündeme aldı. Eğer teklif kabul edilirse, minibüslerde artık İstanbulKart geçecek. Ancak edinilen bilgiye göre henüz fiyatlandırma konusunda henüz net bir durum söz konusu değil.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar