İstanbul'da taksiciler öldürülen Oğuz Erge için toplandı

İstanbul'da taksiciler öldürülen Oğuz Erge için toplandı
İzmir'de öldürülen meslektaşları Oğuz Erge'nin anısına bir araya gelen taksiciler, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda buluştu.

Yenikapı'da gerçekleşen etkinlikte toplanan bir grup taksici, İzmir'de aracına aldığı yolcusu tarafından silahla öldürülen Oğuz Erge'nin hatırasını yaşattı.

Polis ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı etkinlikte taksiciler dua ederek bir araya geldi. Basın açıklaması yapan Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, taksicilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

as.jpg

Duman, Erge'nin ailesine başsağlığı dileyerek "Bu olay sadece taksicileri değil, tüm toplumu derinden üzdü. Oğuz Erge'nin kaybı, iyiliği de öldürmüştür. Biz taksiciler, günlük kazancımızı elde ederken hizmet veriyoruz ancak bu zorlu ortamda çeşitli tehlikelerle karşı karşıyayız. Devletten, taksi esnafının artan sorunlarına çözüm bulmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

taksiciler-izmirde-oldurulen-meslektaslari-icin-toplandi-7728-dhaphoto2.jpg

Kamera ve panik butonu gibi güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığını belirten Duman, "Yaşanan bu tür olayların tekrarlanmaması için daha etkili önlemler alınmalıdır. Bu nedenle yıllardır dile getirdiğimiz ve Avrupa'da yaygın olarak kullanılan kabin sistemini talep ediyoruz. Can güvenliğimizi sağlamak adına kabinli araçların zorunlu hale getirilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar