İstanbul'da seçmen sayısında azalma! O mahallede 8 kişi oy kullanacak

İstanbul'da seçmen sayısında azalma! O mahallede 8 kişi oy kullanacak
Geçen yıl yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne göre İstanbul'daki seçmen sayısında azalma yaşandı.

İstanbul'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne sayılı günler kala, seçim hazırlıkları hız kazanıyor. İstanbul İl Seçim Kurulu'nda sandık kurulu başkanları ve üyelerinin belirlenmesi, oy pusulalarının ilçe seçim kurullarına gönderilmesi gibi işlemler titizlikle yürütülüyor.

İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan alınan bilgilere göre, Türkiye genelindeki 1094 ilçe seçim kurulundan 80'inin bulunduğu İstanbul'da, 11 milyon 314 bin 516 kişi sandık başına gidecek. Yurt içindeki sandıkların 33 bin 228'i İstanbul genelindeki okullara yerleştirilecek.

SEÇMEN SAYISINDA AZALMA

Geçen yıl yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne kıyasla İstanbul'da seçmen sayısında bir azalma yaşandığı görülüyor. Geçen yıl 11 milyon 350 bin 971 kişinin oy kullandığı İstanbul'da, bu seçimlerdeki seçmen sayısı 36 bin 455 azalarak belirlendi.

İstanbul'da seçmenlerin en az olduğu ilçe Adalar'da bulunuyor. Adalar'da 13 bin 682 kişi oy kullanacakken, en fazla seçmenin olduğu ilçe ise Esenyurt oldu. Esenyurt'ta 642 bin 455 kişi sandığa gitmeye hazırlanıyor.

FATİH'TE 8 SEÇMENLİ MAHALLE

Öte yandan, İstanbul'un en yoğun nüfuslu ilçelerinden biri olan Fatih'in Eminönü semtindeki Sarıdemir Mahallesi, seçmen sayısı bakımından dikkat çekiyor. Günlük ziyaretçi akınına uğrayan ancak geceleyin sessizliğe bürünen mahallede, sadece 8 seçmenin oy kullanacağı belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar