İstanbul'da Ramazan davulcuları göreve başladı

İstanbul'da Ramazan davulcuları göreve başladı
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte sahur için davulcularda göreve başladı.

İstanbul'da Ramazan ayının başlamasıyla birlikte geleneksel davulcular, ilk sahur gecesinde görevlerine başladı.

Şehrin farklı noktalarında gezen davulcular, davullarıyla sahura kalkan vatandaşları uyandırdı. Özellikle Bayrampaşa ve Bağcılar'da etkili olan davul sesleri, Ramazan'ın ilk sahur heyecanını yaşayan vatandaşları pencerelerinden sahura kaldırdı.

Bağcılar'da görev alan bir Ramazan davulcusu, mani söyleyerek vatandaşları sahura kaldırdı. Bu özel anlarda toplanan insanlar ise bir araya gelerek sahur yaptı ve dualar etti.

Sahura kalkan vatandaşlar, özellikle ekmek ve pide almak için fırınları tercih etti. Fırınların yolunu tutan vatandaşlar, Ramazan'ın ilk günü için özel olarak hazırlanan pideleri ve sıcak ekmekleri satın alarak evlerine döndü.

Ekmek almak için fırına gelen bir vatandaş, "Bugün sahurun ilk günü pide almaya geldim. Tüm Müslüman aleminin Ramazan'ı mübarek olsun. Ben de baklavacıyım, iş yerinden çıktım, pide alıp eve gideyim dedim. Tüm Müslüman alemine hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Fırın sahibi Fatih Aslan ise, "Bugün Ramazanın ilk günü, bugün pide erken bitti ama sıcak ekmeğimiz var. Ramazan ayı biz fırıncılar için ayrı bir heyecan. Halkımıza hizmet etmek için buradayız" dedi. Ramazan davulcuları, İstanbul'un sokaklarında geleneksel hizmetlerini sürdürerek, bu özel ayın manevi atmosferine katkıda bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar