İstanbul'da metro seferlerine Ramazan düzenlemesi

İstanbul'da metro seferlerine Ramazan düzenlemesi
İstanbul'da Ramazan Ayı'nın gelmesiyle birlikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından metrolar ve İETT otobüsleri için özel düzenlemeler yapıldı.

Ramazan ile ilgili yeni düzenleme kapsamında, Ramazan boyunca metro seferleri gece 01.00'e kadar devam edecek.

Bu özel düzenleme, 11 ayın sultanı Ramazan boyunca İstanbul'da ulaşımın daha etkin ve rahat bir şekilde sağlanabilmesi amacıyla hayata geçirildi. Metro İstanbul'un işletmesini üstlendiği "M1A, M1B, M2, M3, M4, M6, M7 ve M9 metro, T1, T4, T5 tramvay ve F1, F4 füniküler hatları"nda seferler, normal çalışma saatlerinden farklı olarak Ramazan süresince gece 01.00'e kadar devam edecek.

Ayrıca, cumayı cumartesiye ve cumartesiyi pazara bağlayan gecelerde "gece metrosu" uygulaması da aktif olacak. Bu sayede İstanbullular, gece saatlerinde de toplu taşıma araçlarından yararlanarak güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilecekler.

İETT'nin 11 hatta sürdürdüğü gece hatları da Ramazan Ayı süresince hizmet vermeye devam edecek. Ancak, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı metro ve Marmaray hatlarıyla ilgili yapılabilecek olası düzenlemelere dair henüz bir açıklama yapılmadı. İstanbul'da ulaşımı kolaylaştırmayı hedefleyen bu özel düzenleme, Ramazan Ayı süresince şehir sakinlerine daha esnek ve etkili bir ulaşım imkanı sunmayı amaçlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar