İstanbul’da kira fiyatları düşüşe geçti!

İstanbul’da kira fiyatları düşüşe geçti!
Vatandaşlar son zamanlarda kira artışından dolayı ekonomik sıkıntı çekerken İstanbul'da 4 ilçede kiralık ev fiyatlarında düşüş eğilimi gözlenmeye başladı. İşte kiraların düştüğü ilçeler...

İSTANBUL’DA KİRA FİYATLARI DÜŞÜŞE GEÇTİ!

Fahiş kira fiyatlarından dolayı vatandaşlar isyan bayraklarını çekti. Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan vatandaşlar kiralık ev fiyatlarında düşüşün olacağını merak ederken İstanbul’da 4 ilçede kiralık ev fiyatlarında düşüş gerçekleşti.

Hükümet, fahiş kiralarla mücadele amacıyla kira artış oranının 1 Temmuz 2023''e kadar yüzde 25''i geçmemesine ilişkin düzenlemeyi yürürlüğe koysa da fırsatçılar bu oranı aşmaya devam ederken vatandaşlar tarafından gelen şikayetler ve artan denetimlerin etkisiyle ev sahipleri geri adım atmaya başladı. İstanbul''un bazı ilçelerinde kiralık ev fiyatlarında düşüş yaşanmaya başladı. Bazı ilçelerde yüzde 4 ila 13 arasında düşüş oldu.

KİRALARIN DÜŞTÜĞÜ İLÇELER

Temmuz ayında Beşiktaş ilçesinde kiralarda yüzde 10 azalma yaşandı. Kira fiyatlarının düşüşe geçtiği diğer ilçeler ise Bahçelievler, Çekmeköy ve Ataşehir oldu.

3 BÜYÜK KENTİN KİRA FİYATLARI

3 büyük kente bakıldığında kira fiyatlarında İstanbul''da yüzde 6, Ankara''da yüzde 8 artış yaşandı. İzmir''de ise kiralar yüzde 4 oranında düştü. Ayrıca Antalya''da da kira fiyatlarında yüzde 7 azalma kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar