İstanbul'da Kılıçdaroğlu kaybetti, İmamoğlu kazandı! CHP’nin İstanbul il başkanı belli oldu!

İstanbul'da Kılıçdaroğlu kaybetti, İmamoğlu kazandı! CHP’nin İstanbul il başkanı belli oldu!
CHP'nin 38.Olağan İstanbul Kongresi’nde Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği Özgür Çelik, CHP İstanbul İl Başkanı seçildi. 196 kurultay delegesinin belirlendiği kongrede, Özgür Çelik 342 oy, Cemal Canpolat ise 310 oy aldı.

CHP'de gözler dün yapılan İstanbul İl Kongresi'ndeydi. CHP'nin İstanbul İl Başkanı’nın ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi dün saat 08.00 itibarıyla Haliç Kongre Merkezi'nde başlayıp gece geç saatlere kadar sürdü.

aa-20231008-32348469-32348467-chp-istanbul-il-baskanligina-ozgur-celik-secildi.jpg

Kongrede İl Başkanlığı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat yarıştı. 342 delegenin oyunu alan Özgür Çelik, 310 oy alan Cemal Canpolat'a 32 oy fark atarak CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı oldu.

Özgür Çelik'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'na seçildiği kongrede, yönetim ve disiplin kurullarının asil ve yedek üyeleri ile kurultay delegeleri de belirlendi.

aa-20231008-32348469-32348463-chp-istanbul-il-baskanligina-ozgur-celik-secildi.jpg

ÇELİK'TEN SEÇİLDİKTEN SONRA İLK AÇIKLAMA

Sonuçların açıklanmasının ardından kendisini destekleyenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Özgür Çelik, "Cumhuriyet Halk Partisi kongrelerinin kaybedeni olmaz. Konuşmamda da ifade etmiştim. 'Biz burada sizlerle birlikte el ele, kol kola bu salondan çıkacağız. Ve demokratik bir Türkiye'nin mücadelesini hep birlikte vereceğiz' demiştim. Bu bir zafer konuşması değil. Biz zafer konuşmasını İstanbul'u yeniden kazandığımızda, Türkiye'yi kazandığımızda gerçekleştireceğiz. Bugün burada yapılan konuşmalarla ilgili 'Acaba Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir yarılma mı var?' diyen bu konuda haber yapacak olan basın görevlilerine şunu ifade etmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, evet bir kongre partisidir. Biz mahallede sandığı kurarız, biz sandığı kurduktan sonra delegelerimizi seçeriz. Delegelerimiz ilçe başkanlarını seçer, il başkanlarını seçer, genel başkanımızı seçerler. Bu parti içi demokrasinin yaşatılmasıdır. Parti içi demokrasiyi yaşatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar