İstanbul'da kara para operasyonu: 1 milyar lira ele geçirildi

İstanbul'da kara para operasyonu: 1 milyar lira ele geçirildi
İstanbul merkezli 5 ilde uyuşturucudan elde edilen paraları akladığı öne sürülen şüphelilere operasyon düzenledi. Operasyonda 23 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin adreslerinde 1 milyar lira değerinde nakit para, altın kaplama tabanca, özel tasarım saat ve mücevher ele geçirildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, MASAK ve Narkotik Suçlarla Daire Başkanlığı koordinesinde, uyuşturucudan elde edilen paraları aklayanlara yönelik yürüttükleri 2 yıllık çalışmanın ardından şüphelilere yönelik operasyon düzenledi.

İstanbul merkez olmak üzere Muğla, Antalya, Ankara ve Aydın’da eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda 23 kişi gözaltına alındı. Lüks dairelere yapılan operasyonlarda özel harekat ekipleri de görev aldı.

karapara1.webp

1 MİLYAR LİRAYA DEĞERİNDE MAL VARLIĞINA KONULDU

Operasyon kapsamında Hollanda başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde kokain ticareti ve farklı suç faaliyetleri olan şebekenin, Türkiye’de var olan menkul ve gayrimenkul olmak üzere 1 milyar Türk lirası üzerindeki mal varlığına el konuldu.

karapara2.webp

Operasyon sırasında şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda yaklaşık 100 milyon Türk Lirası üzerinde nakit ve mücevherat cinsinden kıymet ele geçirildi. Evlerde ele geçirilen eşyalar arasında içi para dolu bir bavul, altın kaplamalı tabancalar, dünyaca ünlü markalardan kol saatleri de yer aldı.

karapara3.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar