Valilik tedbirleri açıkladı | İstanbul’da 10-11 Mart'ta okullar tatil mi edildi?

Valilik tedbirleri açıkladı | İstanbul’da 10-11 Mart'ta okullar tatil mi edildi?
Meterolojinin yaptığı olumsuz hava şartları açıklamaları ardından Valilikler'in kar tatili duyuruları yakından takip ediliyor. Geçen Ocak ayında yağan kar sonrasında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle İstanbul'da tedbirler artırılırken öğrenciler 10-11 Mart 2022 İstanbul'da okullar tatil mi sorusuna yanıt aranıyor. Peki Okullar tatil mi? İstanbul'da 10-11 Mart Okullar tatil mi edildi, kar tatili var mı?
İstanbul''da okullar tatil mi, kar tatili var mı sorusuna yüzbinlerce öğrenci yanıt arıyor. Henüz okulların eğitime ara vereceği ile ilgili bir açıklama yapılmadı fakat yoğun kar yağışıyla birlikte İstanbul''daki okulların Perşembe ve Cuma günü tatil olması İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında gerçekleşen toplantıda ele alındığı öğrenildi.
 
OKULLAR TATİL Mİ?
 
Özellikle öğrencilerin yakından takip ettiği "İstanbul''da okullar tatil mi?" sorusu yanıt buluyor. Okulların tatil olduğu ile ilgili illerden açıklama geliyor. Her yıl kar yağışı ile beraber valilikler tarafından konu ile ilgili açıklama yapılıyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında "Karla Mücadele Hazırlık Toplantısı" gerçekleştirilerek; İstanbul''da beklenen kar yağışıyla ilgili tedbirler değerlendirildi. Çarşamba akşamı başlayacak ve Perşembe günü etkisini artırması beklenen yoğun kar yağışıyla birlikte İstanbul''daki okulların Perşembe ve Cuma günü tatil olması toplantıda ele alındığı öğrenildi.
 
İSTANBUL VALİLİĞİ TEDBİRLERİ AÇIKLADI
 
Sabah''ta yer alan habere göre; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında "Karla Mücadele Hazırlık Toplantısı" gerçekleştirilerek; İstanbul''da beklenen kar yağışıyla ilgili tedbirler değerlendirildi. İstanbul''da beklenen karla ilgili olarak İstanbul Vali Ali Yerlikaya''nın başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Hasdal Yerleşkesi''nde toplantı yapıldı. Toplantıya, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bölge ve il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı. Karla mücadele yapılacak eylem planı çıkarıldı.
 
Bu kapsamda Tırların 12 saat önceden İstanbul''a girişi yasaklandı. Kar yağışının özellikle İstanbul Havalimanı- Odayeri- Başakşehir- Hadımköy başta olmak üzere Avrupa Yakası''nın kuzey kısımlarında yaşanacağı hesaba katılarak yol üzerinde bulunan benzin istasyonlarıyla temasa geçildi. Ayrıca Kızılay''la iletişim kurularak 90 tane noktaya sıcak çorba başta olmak üzere yiyecek ve içecek yardımları organize edildi.
 
Özellikle havalimanı bölgesindeki otoyol işletmecileriyle temasa geçilerek onların da alacağı önlemler konuşuldu. Geçen Ocak ayında yağan kar sonrasında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle İstanbul''da otoyol işletmecilerine 6 milyon 800 bin lira ceza kesildiği hatırlatılarak, beklenen yoğun kar yağışında yaşanacak olası sorunlarda otoyol işletmecilerine kesilen cezanın 3 katı olacağı açıklandı. Ayrıca otoyol işletmecileri de kendi önlemlerine aldıklarını olası afet durumuna hazırlıklı olduklarını bildirdi.
 
UÇAK SEFERLERİ AZALTILABİLİR
 
Ocak ayıdaki kar yağışında aksaklıkların yaşandığı bölgelerde bulunan AVM''lerle ve diğer sosyal tesislerle de temasa geçilerek hiçbir vatandaşın mağdur olmaması için çalışmalar simülasyonlarla anlatıldı. Toplantıda ayrıca özel araçların trafiğe çıkmaması için vatandaşlara çağrı yapılacağı ayrıca Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı''ndaki uçak seferlerinin azaltılması seçenekleri başta olmak üzere çok sayıda tedbir masaya yatırıldığı öğrenildi.
 
''HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI''
 
İstanbul''da yoğun kar yağışı beklendiği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nden uyarılar yapıldığını belirten Vali Yerlikaya, ''''Valiliğimiz koordinasyonunda idari tedbirlerin tümü alacağız ve bu kararları şehrimizle paylaşacağız. Ulaşımın aksamadan devam edebilmesi için karla mücadele hazırlıklarımızı yaptık. Güvenlik güçlerimiz kendi bölgelerinde hazırlıklarını yaptılar" dedi.
 
''İDARİ TEDBİRLERİMİZİ ŞEHRİMİZLE PAYLAŞACAĞIZ''
 
İçişleri Bakanlığı''nın kış tedbirleri genelgesini hatırlatan Vali Yerlikaya, genelge doğrultusunda kurumlarla iş birliği içerisinde sürecin yürütüleceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar