İstanbul'a kuvvetli sağanak yağmur geliyor! Uzman isim saat vererek uyardı

İstanbul'a kuvvetli sağanak yağmur geliyor! Uzman isim saat vererek uyardı
Türkiye, El Nino sıcaklarının ardından eylül ayında yağışlı havanın etkisi altına girdi. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, saat vererek yağışın beklendiği illeri açıkladı. Şen, "Yarın sabah saatlerinde İstanbul’un Karadeniz kıyısındaki ilçelerde çok kuvvetli yağış olabilir" uyarısında bulundu.

Türkiye, sıcak havaların yerini serin havaya bırakmaya hazırlanıyor. Meteoroloji bazı iller için sarı ve turuncu kodlu uyarılarla yağış uyarısı yaptı. Sıcaklıklar yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Prof. Dr. Orhan Şen ise saat verip uyarıda bulunarak yağış beklenen illeri açıkladı.

KARADENİZ KIYISINDAKİ İLÇELERDE YAŞAYANLAR DİKKAT!

Şen, “Ankara, Eskişehir, Kütahya, Yalova, Kastamonu civarlarında yağış tehlikesi devam ediyor. Antalya, Isparta, Afyon, Muğla’nın güney kısımları ve iç kısımlarında Fethiye buna dahil olmak üzere aşırı yağışlar görülebilir. Bunun dışında Türkiye’de sıcaklıklar çok fazla değişmeyecek, ortalama civarında devam edecek. Yarın sabah saatlerinde İstanbul’un Karadeniz kıyısındaki ilçelerde çok kuvvetli yağış olabilir” dedi.

Önümüzdeki günlerde Ege bölgesinde de yağış bekleniyor. Şen, “Erdek, Çanakkale, Balıkesir, Marmara Adası gibi bölgelerde kuvvetli yağış var, yarın yine İzmir dahil olmak üzere İzmir’in kuzeyindeki kıyı Ege’de yağış kuvveti görünüyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar