İstanbul Valiliğinden sosyal medyadaki iddialara ilişkin açıklama

İstanbul Valiliğinden sosyal medyadaki iddialara ilişkin açıklama
İstanbul Valiliğinden "havalimanında bekletildiğini" iddia eden kişiyle ilgili açıklama yapıldı.

İstanbul Valiliği, sosyal medya platformlarında dolaşan ve "Türkçe bilmediği için havalimanında hizmet alamadı ve 2 buçuk saat rehin kaldı" şeklindeki iddialara ilişkin bir açıklama yaparak, olayın gerçekleşme şeklini detaylı bir şekilde paylaştı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, 17 Ocak 2024 tarihinde TK2751 sefer sayılı uçağın Van'dan İstanbul Havalimanı'na inişi sırasında yaşanan olaya dair şu bilgiler verildi:

"Söz konusu tarih ve uçuşa ait olan 1944 doğumlu S.Ç. isimli vatandaşımız, uçağın piste inmesiyle birlikte tekerlekli sandalye ile alındı. Bagaj alım süreçleri de sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Ancak, sosyal medyada dolaşan iddiaların aksine, S.Ç. ya da yakınları tarafından uçağa binmeden önce Wheel Chair (Refakatli Tekerlekli Sandalye) hizmeti talebinde bulunulmamıştır.

aw144597-01.jpg

Van'dan hareket ederken bu durum fark edilmiş ve uçuş ekibi tarafından gerekli talep hemen yapılmıştır. Uçuş ekibinin talebi doğrultusunda, vatandaşımıza uçaktan inişinden başlayarak havalimanı çıkış noktasına kadar talep edilen hizmet eksiksiz bir şekilde sağlanmıştır.

Açıklamada, yaşlı vatandaşımızla ilgili çekilen videonun manipülatif bir şekilde yayıldığı ve devleti karalamak amacı taşıdığı vurgulanarak, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilmiştir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar