İstanbul'da yüksek kesimlerde kar yağışı başladı!

İstanbul'da yüksek kesimlerde kar yağışı başladı!
Meteoroloji'den yapılan uyarılara göre İstanbul'da dört gün boyunca kar yağışı etkili olacak. Yağış, Silivri'nin yüksek kesimlerinde başladı.

Meteoroloji günler öncesinden İstanbul için kar yağışı uyarısında bulunmuştu. AFAD, AKOM ve İstanbul Valiliği de kar ve soğuk havaya karşı vatandaşları uyarılarda bulundu. İstanbul''un birçok semtinde bugün itibariyle kar etkisini göstermeye başladı.

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul’da beklenene kar yağışı etkili olmaya başladı. Kentin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı Arnavutköy’de zaman şiddetini arttırarak sürüyor.

SİLİVRİ''DE DE KAR ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Kar yağışı, Silivri''nin Gazitepe, Kadıköy ve Akören mahallerinde hafif şekilde etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava nedeniyle hafta ortasına kadar aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, 9 Mart Çarşamba yüksek kesimlerde, 10 Mart Perşembe kent genelinde karla karışık yağmur ve kar şekline dönerek, hafta başına kadar zaman zaman kuvvetli olacağı uyarısında bulunmuştu.
İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise hafta başında etkisini gösteren Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının, nemin de etkisiyle yağışa dönüşeceğini, ocak ayında yaşanan kar kalınlıklarına ulaşılabileceğini belirtmişti.

İSTANBUL VALİSİ''NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü''nden alınan son verilere göre İstanbul''da 10 Mart Perşembe gününden itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışı, poyraz fırtınası ve soğuk hava beklenmektedir. Lütfen, tedbiri elden bırakmayalım." dedi.

 

KIYI KESİMLERİ DIŞINDA YAĞIŞ VAR

Yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinin çok bulutlu , Çanakkale, İzmir ile Aydın''ın kıyı kesimleri dışında kalan tüm bölgelerin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz''in iç kesimleri ile yarın zamanla İç Ege, Batı Akdeniz''in iç kesimleri İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz''in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu''nun kuzey ve doğusu ile Antalya’nın doğusu ve Konya çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar