İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Azmi Karamahmutoğlu kimdir? Azmi Karamahmutoğlu kaç yaşında ve aslen nereli?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Azmi Karamahmutoğlu kimdir? Azmi Karamahmutoğlu kaç yaşında ve aslen nereli?
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını Azmi Karamahmutoğlu olarak açıkladı. Peki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Azmi Karamahmutoğlu kimdir? Azmi Karamahmutoğlu kaç yaşında ve aslen nereli?

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde partilerin belediye başkan adayları belirleniyor. Zafer Partisi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını Azmi Karamahmutoğlu olarak açıkladı. Peki, Azmi Karamahmutoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

AZMİ KARAMAHMUTOĞLU KİMDİR?

Azmi Karamahmutoğlu, 1966 yılında Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Mersin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde devam eden Karamahmutoğlu, ekonomi alanında eğitim aldı.

Azmi Karamahmutoğlu, Türk siyasi hayatında önemli bir rol üstlenmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in hayatta olduğu dönemde atadığı son Ülkü Ocakları Genel Başkanı olmuştur. 1997 yılında ise Azmi Karamahmutoğlu bu görevini Mustafa Hakan Ünser'e devretmiştir.

Türkeş'in vefatının ardından 1997'de yapılan MHP Kongresi'nde, Tuğrul Türkeş'e destek veren Karamahmutoğlu, diğer adayların çekilmesi sonucunda kongrede tartışmaların yaşandığı bir olaya karışmıştır. Bu olayda, Türkeş'in vasiyetine uygun olarak devam edilmesi talebinde bulunarak kongreyi tanımadığını belirtmiş ve yaşanan kargaşa ile bilinmiştir.

Azmi Karamahmutoğlu, 2024 yerel seçimlerinde Zafer Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar