İstanbul bu hafta birçok etkinlikle sanatseverleri ağırlayacak

İstanbul bu hafta birçok etkinlikle sanatseverleri ağırlayacak
İstanbul’da, geniş bir yelpazede birbirinden farklı etkinlikler sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul, bu hafta sanatseverleri geniş bir yelpazede ağırlayacak. Yerli ve yabancı sanatçıların katılacağı konserler, sergiler, tiyatro gösterileri ve performanslar, şehrin dört bir yanında izleyicilerle buluşacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT), 15-20 Nisan tarihleri arasında "Bella Figura", "Bir Picasso", "Gölge Ustası", "Parmak", "Kontrabas" ve "Frankenstein (32 Kısım Tekmili Birden)" gibi birbirinden etkileyici oyunları sahneleyecek. Ayrıca, çocuklar için "The Beatles ve Külkedisi Müzikali", "Kırmızı Küre" ve "Çöp Canavarı" gibi eğlenceli oyunlar da İDT sahnelerinde minik izleyicilerle buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları ise 17-20 Nisan tarihlerinde "Sivrisinekler", "Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin", "Ben Medea Değilim", "Bir Halk Düşmanı", "Komik Para", "Uçurtmanın Kuyruğu", "Yaftalı Tabut" ve "Zehir" gibi birbirinden çarpıcı oyunları tiyatroseverlerle buluşturacak.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) ise 15 Nisan'da "Bu Bir Efsane Sarah Bernhardt", 17 Nisan'da "Hayrola Karyola" oyunları ve 18 Nisan'da İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin unutulmaz eseri "Carmen" sahnelenecek.

KONSERLER

Zorlu PSM ve Maximum Uniq Hall gibi mekanlarda da çeşitli oyunlar ve konserler gerçekleşecek. Özellikle Zorlu PSM'de 16 Nisan'da "Timsah Ateşi", 17 Nisan'da "Toz", 19 Nisan'da "Aldırma Gönül", 20 Nisan'da ise "Balina" gibi ilgi çekici oyunlar sahnelenecek.

Müzikseverler için de dopdolu bir hafta olacak. Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda Sinan Erşahin'in "The Soul Of Guitar" solo gitar konseri, Samara Joy'un performansı ve CRR Türk Müziği Topluluğu ile CRR Senfoni Orkestrası'nın "Mahşerin Beş Piyanisti" konseri gibi etkinlikler müzik tutkunlarını bekliyor olacak.

DEVAM EDEN SERGİLER

Sergi tutkunları da geri kalmayacak. Hüsnühat ve seramik sanatından özel tasarımların yer aldığı "Esma-i Hüsna Koleksiyonu" sergisi, İslam Medeniyetleri Müzesi'nde görülebilirken, Sadberk Hanım Müzesi'nin "Maziden Atiye Zarafet" sergisi ve İsmail Yiğit'in Lale Müzesi'ndeki "Lalenin Çini ile Dansı" sergisi de ziyaretçilerini bekliyor olacak.

İstanbul'da bu hafta, sanatın ve kültürün zengin mirasıyla dolu bir deneyim yaşamak isteyenler için kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar