İstanbul Boğazı'nda vapur seferlerine sis engeli

İstanbul Boğazı'nda vapur seferlerine sis engeli

İstanbul'un kuzey ve yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren yoğun sisin ardından Şehir Hatları bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

Özellikle İstanbul Boğazı'nın yüksek bölgeleri ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü çevresinde ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sarıyer ve Beykoz kesimlerinde sisin yoğunlaştığı görülüyor. Trafikte herhangi bir aksama yaşanmazken, bazı ana cadde ve viyadüklerde görüş mesafesinde düşüş yaşanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik uygulamasına göre, saat 08.00 itibarıyla kent genelindeki trafik yoğunluğu yüzde 1 olarak ölçüldü.

xxxxx.jpg

Sis nedeniyle İstanbul Boğazı'nda görülen yoğunluk, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından saat 04.15 itibarıyla deniz trafiğinin çift yönlü olarak askıya alındığını duyurdu.

Şehir Hatları'nın internet sitesinden yapılan duyuruda, Anadolu Kavağı-Rumeli Kavağı-Sarıyer, Beykoz-Üsküdar ve Rumeli Kavağı-Eminönü seferlerinin, elverişsiz hava koşulları nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar iptal edildiği belirtildi.