İstanbul Baro Başkanı, AKP'li Bülent Turan'a öyle bir yanıt verdi ki...

İstanbul Baro Başkanı, AKP'li Bülent Turan'a öyle bir yanıt verdi ki...
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu'na aldığı oy üzerinden yüklendi. Durakoğlu da Turan'a AKP'nin aldığı oyu hatırlatarak yanıt verdi.

Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir barolarının da bulunduğu 50 baro, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, baroların seçim sisteminin değişmesi gerektiğini söylemesi sonrası ortak açıklama yayınlayarak söz konusu değişikliğin bir ‘FETÖ projesi’ olduğunu savunmuştu. 

"TÜM AVUKATLAR ADINA RACON KESİYOR"

Konuyla ilgili AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "2002'den beri üyesi olduğu İstanbul Barosu’nun Sayın Başkanı, kayıtlı 42 bin avukatın 26 bininin oy kullandığı Genel Kurul'da sadece 8 bin oy alarak başkan oldu ama tüm avukatlar adına racon kesiyor! Muhalif tek temsil yok #SavunmaÖzgürlüktür diyorsak tüm avukatların temsiline evet demeliyiz beyefendi!" ifadelerini kullandı. 

bt.jpg

"İŞİNİZE GELMEYİNCE SEÇİM SİSTEMİ DEĞİŞTİRMİYORSUNUZ"

İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu ise Bülent Turan'a partisinin aldığı oyu hatırlatarak, "59 milyon seçmenin 26 milyonunun oyunu alan ne kesiyor sayın Turan? Demokrasilerde şöyle oluyor: En çok oyu alana Başkan diyorlar. Bazen sevmiyorsunuz ama - kendisine olmada da - sonuca saygı gösteriyorsunuz. İşinize gelmeyince seçim sistemi değiştirmiyorsunuz" diye yanıt verdi. 

mdd.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar