İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 13 Filistinli öldü

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 13 Filistinli öldü
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılarda 13 Filistinli hayatını kaybetti, birçok çocuk ve kadın da yaralandı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığı bilgilere göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'nin farklı bölgelerindeki Han Yunus kentindeki Muammer ailesine ait bir eve yönelik saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Bölge sakinleri ve sivil savunma ekipleri, saldırı sonrası yıkılan binada arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. İsrail ordusunun, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda bulunan Saad bin Ebi Vakkas Camisi'ni bombalaması sonucu ise bir kadın öldü, çoğu çocuk ve kadın olan onlarca kişi yaralandı.

İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin farklı noktalarında gerçekleştirdiği saldırılarda da ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. Gazze'de yaşanan insani kriz de derinleşiyor. En az 32 bin kişinin öldüğü, 74 bin 980 kişinin yaralandığı saldırılarda, özellikle çocuklar ve kadınlar en fazla zarar gören kesimler arasında yer alıyor.

Sivil altyapının hedef alındığı ve binlerce ölünün enkaz altında kaldığı belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının dahi saldırıya maruz kaldığı kaydedildi. Uluslararası toplumun bu saldırılara karşı daha etkin bir şekilde hareket etmesi ve Filistinli sivillerin korunması çağrıları ise artarak devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar