İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırıda 19 Filistinli yaşamını yitirdi

İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırıda 19 Filistinli yaşamını yitirdi
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 19 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusunun Nusayrat Mülteci Kampı ile Gazze kentine düzenlediği saldırılarda yaşanan trajedi Filistin'de derin üzüntü yarattı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, İsrail savaş uçaklarının Nusayrat kampının batısında bulunan "Dalis" ailesinin evine düzenlediği hava saldırısında 17 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı. Saldırı sonrasında yaralananlar acilen Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne sevk edildi.

Gazze kentinin Zeytun Mahallesi'nde bulunan bir evin İsrail ordusu tarafından bombalanması sonucunda gazeteci İyhab Nasrullah ve eşinin hayatını kaybettiği, 3 çocuğunun ise ağır yaralandığı belirtildi.

Aynı zamanda Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin Berahime Mahallesi'nde de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda çok sayıda Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.

Bu son saldırılar, bölgedeki gerginliği artıran ve insani trajedilere neden olan bir dizi olayın bir parçası olarak görülüyor. Uluslararası toplum, tarafları sakinleşmeye ve barışçıl çözümler aramaya çağırıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar