İsrail saldırısında 10 Filistinli daha hayatını kaybetti

İsrail saldırısında 10 Filistinli daha hayatını kaybetti
İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor.

Yaklaşık beş aydır süren saldırılar ve sıkılaştırılan abluka, Gazze Şeridi'nde insanlık dramının derinleşmesine neden oluyor. Son saldırılarda ise 10 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nın batısında, yerinden edilmiş birçok kadın ve çocuğun sığındığı bir eve düzenlediği saldırıda 5 Filistinli yaşamını yitirdi, birçoğu da yaralandı.

Gazze kentinin güneyindeki El-Kuveyti Kavşağı yakınında ise insani yardım bekleyen Filistinlilere açılan ateş sonucunda 1 Filistinli hayatını kaybetti, 9'u ise yaralandı. Ölü ve yaralılar, acil müdahale için kentin batısındaki Şifa Hastanesi'ne taşındı.

Gazze'nin batısındaki Nablusi Kavşağı yakınında da İsrail güçlerinin hedef aldığı saldırılarda 4 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail askerleri Cenin kentinin Arabe ve Yabad beldeleri ile el-Celeme, Celbun ve Fakkua köylerine baskın düzenledi. Celbun köyü merkezine askeri kontrol noktası kurulması ve kimlik kontrolü yapılması nedeniyle Filistinlilerle İsrail askerleri arasında arbede yaşandı.

Cenin-Nablus yolu üzerinde de askeri kontrol noktaları oluşturularak araçları durdurup kimlik kontrolü yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar