İsrail saldırılarında bu yıl 150 Filistinlihayatını kaybetti

İsrail saldırılarında bu yıl 150 Filistinlihayatını kaybetti
Filistinli yetkililer, Tel Aviv'in işgal ettiği Batı Şeria'da İsrail askerlerinin 17 yaşındaki Filistinli bir çocuğu başından vurarak öldürdüğünü bildirdi. 2023'ün başından bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail askerleri tarafından 150'den fazla Filistinli öldürüldü.

Muhammed Fouad Atta el-Bayed adlı Filistinli gencin Ramallah'a komşu olan Umm Safa köyündeki olaylar sırasında İsrail askerleri tarafından başından vurulduğu bildirildi.

İsrail askerlerinin çatışmalar sırasında gerçek mühimmat, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları kullandığını belirten Filistin haber ajansı Wafa, Ramallah'ın kuzeyindeki Jalazone mülteci kampında yaşayan gencin ölmeden önce İstishari Arap Hastanesi'ne götürüldüğünü bildirdi.

Associated Press'in haberine göre İsrail ordusu, maskeli zanlıların İsrail askerlerine taş atması üzerine askerlerin Filistinlilere ateş açtığını söyledi.

Bir kişinin silahla vurulduğu doğrulanırken, atılan taşlara ve patlayıcılara karşılık İsrail askerlerinin ateş açarak bomba attığı iddia edilen bir şüpheliyi vurduğu belirtildi.

2023'ün başından bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail askerleri tarafından 150'den fazla Filistinli öldürüldü.

AŞIRI SAĞCI HÜKÜMET GÖREVE GELDİKTEN SONRA BASKINLARDA ARTIŞ OLDU

İsrail tarafından yapılan baskınlar, yılın başında iktidara gelen ve işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlilerin evlerini yerleşimcilerle doldurarak yasa dışı yerleşimleri genişletmeye çalışan hareketin önde gelen isimlerinin de olduğu İsrail'in aşırı sağcı hükümeti eliyle daha da şiddetli hale geldi.

Bu ayın başlarında Umm Safa'da 24 yaşındaki Abdel-Jawad Hamdan Saleh'in de bir gösteri sırasında İsrail güçleri tarafından göğsünden vurularak öldürüldüğü bildirilmişti.

Geçen ay onlarca yerleşimci, Filistin'in Ramallah ve Nablus şehirleri arasındaki bir benzin istasyonunda dört İsrailli yerleşimcinin ölümcül şekilde vurulmasının ardından günlerce süren saldırılarda Batı Şeria'daki köye saldırmış ve araçları ve evleri ateşe vermişti.

The Times of Israel'in bildirdiğine göre, Umm Safa'da evlerin ve mülklerin yakılması, İsrail ordusunun uluslararası medya sözcüsü tarafından kınanmış ve yerleşimci isyanını "terör eylemi" olarak nitelemişti.

İSRAİL MUHALEFET LİDERİ: SALDIRILAR AHLAKİ BİR REZALET VE GÜVENLİK TEHDİDİDİR

Muhalefet lideri Yair Lapid, şiddetin "tüm sınırları aştığını" belirterek, "Masumların evlerini ve arabalarını yakmak insanlık dışıdır ve kesinlikle Yahudi değildir. Başbakan Netanyahu'nun bu rezaleti kınaması ve bununla sert bir şekilde ilgilenmesi gerekiyor. Bu ahlaki bir rezalet ve güvenlik tehdididir" dedi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Başkanı Volker Türk, "kışkırtıcı söylemle birlikte şiddet, yalnızca İsraillileri ve Filistinlileri daha da derin bir uçuruma sürüklemeye hizmet ediyor" uyarısında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar