İsrail hava yolu şirketi Güney Afrika'ya uçuşları durduracak

İsrail hava yolu şirketi Güney Afrika'ya uçuşları durduracak
İsrail'in hava yolu şirketi El Al, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açtığı soykırım davası nedeniyle Güney Afrika uçuşlarını askıya alacak.

El Al tarafından yapılan açıklamaya göre, mart sonu itibarıyla Güney Afrika'nın Johannesburg kentine yapılan uçuşlar durdurulacak.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Güney Afrika'nın İsrail'e yönelik soykırım davası sonrasında İsrailli vatandaşların Güney Afrika'ya olan ilgisi azaldı ve bu durum, El Al'ın Johannesburg rotasını askıya almasına neden oldu.

El Al sözcüsü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İsraillilerin Güney Afrika'ya gitmek istememeleri ve alternatif rotalara yönelmeleri, bu uçuş rotasının durdurulmasına karar vermemize etki etti." dedi.

Güney Afrika Cumhuriyeti, 29 Aralık 2023'te, İsrail'e karşı Birleşmiş Milletler (BM) Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ni ihlal ettiği iddiasıyla Uluslararası Adalet Divanı'nda dava açtı. Davada, Gazze'deki durumun aciliyetine vurgu yaparak ihtiyati tedbir talep eden Güney Afrika, UAD'den İsrail'in soykırım suçlarını işlemesini engelleyecek önlemler almasını istedi.

Uluslararası Adalet Divanı, 11-12 Ocak tarihlerinde gerçekleşen duruşmalardan sonra, İsrail'e Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal etmemesi için gerekli tedbirleri alma kararı aldı. Divan, ayrıca İsrail'in Gazze'deki olumsuz yaşam koşullarını düzeltmek, insani yardımı sağlamak ve soykırım suçlarını önlemek amacıyla acil tedbirler almasını talep etti.

Uluslararası Adalet Divanı'nın aldığı karar doğrultusunda İsrail, bir ay içinde alınan tedbirlerle ilgili bir rapor sunmakla yükümlüdür.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar