İsrail Gazze'de ambulans konvoyunu vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail Gazze'de ambulans konvoyunu vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var
İsrail, Gazze'den Refah Kapısı'na yaralı sivilleri taşıyan ambulans konvoyuna . Ambulanslara yapılan saldırı sonucunda birçok kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki yetkililer, İsrail'in bölgedeki en büyük hastanelerden biri olan El Şifa Hastanesi yakınında bir ambulans konvoyunu hedef aldığını duyurdu. Saldırıda birçok sivil hayatını kaybederken birçoğu da yaralandı.

Gazze tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze'den güneydeki Refah Sınır Kapısı'na doğru hareket eden ve ağır yaralı insanları taşıyan bir ambulans konvoyunu hedef aldığı ifade edildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, "İsrail'in El Şifa Hastanesi'nin girişine düzenlediği saldırıda çok sayıda insan öldü ve onlarca kişinin yaralandı" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kudra ise, "Kızılhaç ve Kızılay'ı bilgilendirdik, tüm dünyayı bilgilendirdik, o kurbanlar o ambulanslarda can verdi. Bu bir tıbbi konvoydu" dedi.

El Kudra, ayrıca saldırıya uğrayan tıbbi konvoydaki ambulansların her birinin yaklaşık 15 ila 20 yaralıyı taşıdığını belirtti. Kudra, "Bunlar hastanede müdahale edemediğimiz ağır yaralılardı" ifadelerini kullandı.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

İsrail ordusu ise Gazze Sağlık Bakanlığı'nın El Şifa Hastanesi önündeki ambulans konvoyunun vurulduğu yönündeki açıklamaları incelediğini iddia etti. Saldırının ardından çok sayıda can kaybı yaşanmış olabileceği endişe ediliyor.

TÜRK GAZETECİLERİN OLDUĞU BÖLGEYE ROKET DÜŞTÜ

Ayrıca atılan bir roketin Türk gazetecilerin bulunduğu bölgeye düştüğü bildirildi. Bölgedeki gelişmeleri takip eden NTV muhabiri Özden Erkuş, ilk bilgilere göre ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığını belirtti.

Şarapnel parçalarının araçlara ve binalara zarar verdiği aktarıldı. İsrail güvenlik güçleri, bölgede incelemelerine devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar