İspanya'da geleneksel festivaller bu yıl da iptal edildi

İspanya'da geleneksel festivaller bu yıl da iptal edildi
Korona virüs salgını nedeniyle İspanya'nın dünyaca ünlü dini ve kültürel etkinlikleri, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da art arda iptal edilmeye başlandı. 76 yıllık bir gelenek olan La Tomatina, şimdiye kadar sadece 1956'da siyasi nedenlerle yapılmamıştı.

İspanya'da yıllar sonra bir ilk!

Korona virüs salgını nedeniyle iptal edilen kültürel etkinliklere son olarak "Domates Savaşı" olarak bilinen La Tomatina festivali de eklendi.

Valensiya kentinin Bunol ilçesinde her yıl ağustosun son çarşamba günü yapılan ve 76 yıllık bir gelenek olan La Tomatina, Kovid-19'un yayılması riski nedeniyle yerel yönetimin aldığı kararla iptal edildi. Bölgeye önemli ekonomik gelir sağlayan ve salgından önce her yıl çok sayıda turistin geldiği La Tomatina, şimdiye kadar sadece 1956'da siyasi nedenlerle yapılmamıştı.

İspanya'da geçen haftalarda iki etkinliğin daha iptal edildiği açıklanmıştı.

Hristiyanların en önemli bayramlarından olan Paskalya döneminde (27 Mart- 4 Nisan) ülke genelinde halkın geniş katılımıyla yapılan, Hz. İsa ve Meryem Ana figürlerinin omuzlarda taşındığı dini geçit törenleri ile UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Valensiya kentinde dev kuklaların ateşe verildiği ve havai fişek gösterilerinin yapıldığı Las Fallas festivali de (1-19 Mart) korona virüs salgını nedeniyle iptal edilmişti.

İnsanların boğalarla sokakta koşturduğu, Pamplona kentindeki San Fermin festivalinin (6-14 Temmuz) iptal kararının da önümüzdeki günlerde resmi olarak açıklanması bekleniyor.

Küresel salgın nedeniyle İspanya'da Mart 2020'den bu yana halkın katılımının olduğu kültürel etkinlikler yapılmazken, bunun yarattığı ekonomik kayıpların çok büyük boyutlarda olduğu belirtiliyor.

Avrupa'da korona virüs en fazla etkilenen ülkelerin başında gelen İspanya'da diğer önemli kültürel etkinliklerden Valensiya'daki Las Fallas (15-19 Mart) ve Sevilya'daki Nisan Fuarı (25 Nisan-2 Mayıs) ile bu yılki Paskalya törenleri (6-12 Nisan) gibi yüksek katılımlı ve ekonomik katkısı büyük etkinlikler salgın yüzünden iptal edilmişti.

Hükümet, Kovid-19'dan en ciddi zararı gören, ülke ekonomisinin lokomotifi turizm sektörünün ve buna bağlı olan kültürel aktivitelerin bu yıl içinde normale dönmesini öngörmüyor.

Sadece San Fermin festivalinin Pamplona kenti ekonomisine katkısı yılda yaklaşık 74 milyon euro olarak açıklanmıştı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar