İspanya Kadın Futbol Takımı'nda buzdağının görünmeyen yüzü: Öpücük skandalın ardından bir büyük skandal daha ortaya çıktı

İspanya Kadın Futbol Takımı'nda buzdağının görünmeyen yüzü: Öpücük skandalın ardından bir büyük skandal daha ortaya çıktı
Luis Rubiales'in Jenni Hermoso'yu dudağından öpmesinin ardından eski İspanya Kadın Milli Futbol Takımı kaptanından, İspanyol kadın futbolcuların yaşadıkları baskıya ilişkin bir itiraf geldi.

CEMİLE BALCI-GÜNBOYU

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası'nı kazanan ülkesinin kupa seremonisi sırasında Jenni Hermoso'yu dudağından öpmüş ve tepkilerin odağı olmuştu.

Hakkında soruşturma olan Luis Rubiales, FIFA tarafından 90 gün görevden uzaklaştırdı.

FIFA, Rubiales'e geçici ceza verirken, açılan soruşturmanın sonucuna göre ceza yeniden şekillenecek.

Geçtiğimiz ay sonunda da Rubiales hakkında, yaptığı hareketin "cinsel saldırganlık" kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceğine ilişkin soruşturma sürüyor.

Ayrıca Hermoso, Rubiales’i savcılığa vermişti.

Tüm bu yaşanılanların ardından İspanya Kadın Milli Takımı’nın antrenörü hakkında flaş bir açıklama geldi.

Veronica Boquete: “It's important to know what impacts your sport” - FIFPRO World Players' Union

(Veronica Boquete)

Takımın 2015-2017 yılları arasında kaptanlığını yapan Veronica Boquete, Rubiales’in desteklediği ve görevde tuttuğu Jorge Vilda için şunları söyledi:

‘BİZİMLE SÜREKLİ GÖZ KONTAĞI KURMAK İSTİYORDU’

"Kahve içmek için toplandığımız zamanlarda gözünün önünde olmamızı isterdi. Beden dilimizi izlemek, kimlerle bir araya geldiğimizi, ondan şikâyetçi olup olmadığımızı görmek istiyordu. Takım kaptanlarının yemeklerde oturacağı yerler belliydi çünkü bizimle sürekli göz kontağı kurmak istiyordu.

‘HER ŞEYİ KONTROL ETMEK İSTİYORDU’

Gece yatarken odanızın kapısını aralık bırakın, gelip kontrol edeceğim. Başkalarının odalarına gittiğinizde onun hakkında konuşuyor olabilirdiniz. Her şeyi kontrol etmek istiyordu."

İŞTEN ATILDI

Yaklaşık 8 yıldır İspanya Kadın Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü olan Vidal, takımını dünya şampiyonu yapmasının ardından sözleşmesinin uzatılacağı ve maaşının artırılacağı vaatlerine rağmen Rubiales’in skandalından sonra işten atılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar