İsmail Saymaz son MHP kulisini açıkladı: Erdoğan'ın 50+1 sözleri sonrası gözler Bahçeli'ye çevrildi

İsmail Saymaz son MHP kulisini açıkladı: Erdoğan'ın 50+1 sözleri sonrası gözler Bahçeli'ye çevrildi
Gazeteci İsmail Saymaz, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 50+1 görüşünü merak ettiğini belirterek, MHP’ye dair aldığı kulis bilgilerini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yüzde 50+1 sistemini gündeme getirmişti. Sistemin değiştirilmesini istediğini belirten Erdoğan, “Yüzde 50+1 sisteminin değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde cumhurbaşkanı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Yok altılı, yok on altılı masa. Ama oy sayısı itibarıyla ‘En fazla oyu alan aday seçilir’ dendiği zaman seçim hızlıca tamamlanır” şeklinde konuşmuştu.

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 50+1 meselesindeki görüşünü merak ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“50+1 meselesinde Bahçeli’nin görüşünü öğrenmek için MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ı aradım. Yalçın, MHP’nin grup toplantısını işaret ederek, “Yarını bekleyin” dedi, Yalçın, Bahçeli’nin konuşmasında bu meseleye değineceğini ifade etti.”

ekran-alintisi.jpg

BAHÇELİ’NİN GÖRÜŞÜ NEDEN ÖNEMLİ?

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “50+1” çıkışıyla ilgili bugünkü köşe yazısında, “Artık Bahçeli ve MHP’ye ihtiyaçları kalmadığını düşünmeleri ihtimal dahilinde ama asli nedenin MHP olduğuna inanmak güç” diyerek şunları yazdı:

“Birincisi, koalisyon dönemlerinin artık son bulması olarak gerekçelendirilen yüzde 50+1 sisteminin ilk yol açtığı şey koalisyon dönemlerini mumla aratacak derecede pazarlıkların ortaya döküldüğü ittifaklar sistemi oldu.

İkincisi, seçim barajı yüzde 10’dan yüzde 7’ye düştü. Bu durum MHP’nin Meclis’e girmek için AK Parti’ye muhtaç olduğu yolundaki algı ve söylemi geçersiz kıldı. Ancak MHP’nin Cumhur Ortaklığı üzerinden özellikle yargı ile idare ve güvenlik bürokrasisinde mevziler kazandığı, ayrıca AK Parti’nin Kürt seçmen potansiyelini olumsuz etkilediği söylemi hâlâ geçerli.

Üçüncüsüyse, Erdoğan’ın Anayasa değişikliği isterken en çok güvendiği dal olan Bahçeli’yi küstürmek istemeyeceği varsayımı. İşte burada Erdoğan’ın Yüzde 50+1 konusunu bu şekilde açarak daha keskin bir dönüşe mi hazırlandığı akla geliyor.”

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar