İsmail Saymaz: Alper Gezeravcı’yı TGC Anadolu gemisi gibi gezdiriyorlar

İsmail Saymaz: Alper Gezeravcı’yı TGC Anadolu gemisi gibi gezdiriyorlar
Alper Gezeravcı’nın AKP'nin İzmir adayı Hamza Dağ ile fotoğrafına Gazeteci İsmail Saymaz tepki gösterdi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Ege Üniversitesi'nde gerçekleştirilen gençlik buluşmasında AKP İzmir Adayı Hamza Dağ ile birlikte çekilen fotoğrafını eleştirdi.

T24'teki habere göre geçen ay Axiom-3 ekibiyle Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na giden Alper Gezeravcı, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde gençlerle bir araya gelerek Türkiye milli uzay programı ve insanlı ilk uzay misyonunu anlatmıştı. Ancak bu buluşmada çekilen bir fotoğrafta, Gezeravcı'nın yanında AKP'nin İzmir adayı Hamza Dağ'ın bulunması sosyal medyada tartışma yarattı.

İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Alper Gezeravcı'yı TGC Anadolu gemisi gibi gezdiriyorlar" eleştirisinde bulundu. Saymaz, "Bu gene iyi… Galata Kulesi’nden Üsküdar sahiline kadar ‘rabia’ yaptırıp dombra söyleterek, uçurabilirlerdi" şeklinde ifadeler kullandı.

ismailsaymaz.jpg

Sosyal medyada yayılan bu fotoğraf ve yapılan eleştiriler, Türkiye'nin uzay çalışmaları ve bilim ile siyaset arasındaki ilişkiyi yeniden gündeme getirdi. Gezeravcı'nın kamuoyuna yansıyan bu görüntüsü, seçim atmosferinde siyaset ve bilim arasındaki dengeyi sorgulatan bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar