İsmail Kartal'ın yapması gereken şey ne? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı’dan nokta tespit...

İsmail Kartal'ın yapması gereken şey ne? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı’dan nokta tespit...
Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi....

İSMAİL KARTAL'IN NE YAPMASI GEREKİYOR?

Süper Kupa'daki Galatasaray ve UEFA Konferans Ligi'ndeki Olympiacos maçlarında SIFIR çeken Fenerbahçe şampiyonluk yarışını sürdürebilmek için alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Karagümrük karşısındaydı..

Sarı-lacivertlilerde Sebastian Szymanski, Jayden Oosterwolde, Ryan Kent, Joshua King, Cengiz Ünder, İrfan Can Eğribayat, Ryan Kent, Mert Hakan Yandaş, Luan Peres ve Alexander Djiku kadroda yoktu...

Savunmanın göbeğinde Serdar Aziz ve Çağlar Söyüncü'ye forma veren Teknik Direktör İsmail Kartal; ön libero mevkiinde Fred Rodrigues ile İsmail Yüksek'i görevlendirirken, cezalı Sebastian Szymanski'nin yerine de Olympiacos karşısında sahada rezilleri oynayan Rade Krunic'i ilk 11'de sahaya sürdü...

Dimitrios Kourbelis, Lawrence Nicholas ve Emre Mor'un kadroda olmadığı, alt sıralardan yukarıya çıkması gereken Karagümrük'teyse Teknik Direktör Tolunay Kafkas'ın santrfor mevkiinde Güven Yalçın'a görev verip; Marcao Vinicius'la Kevin Lasagna'yı yedek soyundurması garipti..

İlk 30 dakikada Karagümrük adına Marcus Rohden ve Ryan Mendes'in vuruşları kaleci Dominik Livakovic'te kalırken, Marcus Rohden'in ceza sahası dışından vuruşu az farkla auta gitti..

Fenerbahçe ise Rade Krunic'in vuruşu kaleci Salvatore Sirigu'dan dönerken İtalyan file bekçisi Fred Rodrigues'in vuruşunda zorlanmadı..

İlk yarının son bölümünde Karagümrük adına Can Keleş'in uzaklardan vuruşunu kaleci Dominik Livakovic kurtarırken ilk maçta da gol atan genç futbolcu pes etmeyecekti..

İlk yarının uzatma dakikalarında İsmail Yüksek'in kaptırdığı topu alan Güven Yalçın Andrea Berolacci'ye bıraktı.. Fred Rodrigues'in müdahalesiyle yerde kalan Andre Bertolacci'den açılan topta Ryan Mendes'in sağ tarafa bıraktığı pasta Can Keleş soluyla çaktı ve Karagümrük'ü Fenerbahçe karşısında soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle götürdü..

İkinci yarıda Fenerbahçe'de golcü Michy Batshuayi Rade Krunic'in yerine oyuna girerken; sarı-lacivertliler beraberlik golünü bulmakta zorlanmadı..

49'uncu dakikada Fred Rodrigues'in pasında sağ çaprazda topla buluşan Edin Dzeko rakibi Ryan Mendes'ten kurtulup sol ayağıyla vurdu... Karagümrük savunmasında Koray Günter'in ayağına çarpan meşin yuvarlak kaleci Salvatore Sirigu'yu yanıltıp filelere gidince sarı kanaryalar 1-1'lik eşitliği yakaladı..

Ev sahibi Karagümrük'te Güven Yalçın ve Koray Günter'in vuruşlarını kaleci Dominik Livakovic kurtarırken, Fenerbahçe bir anda öne geçti..

Bright Osayi-Samuel'in ceza sahası içinde Marcus Rohden ve Federico Ceccherini tarafından yere indirilmesine VAR'daki Andre Narciso'nun uyarısıyla monitöre giden hakem Tugay Kaan Numanoğlu "PENALTI" dedi.. Topun başına geçen Michy Batshuayi kaleci Salvatore Sirigu'nun yanından topu filelere gönderince Fenerbahçe Karagümrük karşısında 2-1'lük üstünlüğü yakaladı..

Sarı-lacivertlilerde Michy Batshuayi 2 kez gol fırsatı yakalarken birini kaleci Salvatore Sirigu kurtardı, diğeri ise az farkla üstten auta gitti..

Karagümrük'te Andrea Bertolacci ve Güven Yalçın'ın yerlerine Marcao Vinicius ile Adnan Uğur oyuna girerken; Fenerbahçe'deyse Serdar Aziz'in yerine Rodrigo Becao oyundaydı..

Ev sahibi Karagümrük'te Ryan Mendes; rakibi Fred Rodrigues'e yaptığı sert müdahaleyle kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakırken, Nazım Sangare ve Kevin Lasagna; Can Keleş ile Koray Günter'in yerine oyuna girdi..

Fenerbahçe'de Çağlar Söyüncü, Edin Dzeko ve Michy Batshuayi'nin vuruşlarında kaleci Salvatore Sirigu adeta devleşirken, İrfan Can Kahveci'nin ceza sahası içinde yerde kalışında önce penaltı kararı veren hakem Tugay Kaan Numanoğlu, sonrasında VAR monitörüne giderek kararını iptal etti...

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve Fred Rodrigues'in yerine Miha Zajc ile Mert Müldür oyuna girerken; Karagümrük adına Marcao Vinicius'un kafa vuruşunu kaleci Dominik Livakovic kurtardı..

Son bölümde Karagümrüklü Valentin Eysseric Fenerbahçe ceza sahası içinde Mert Müldür'le girdiği mücadelede yerde kalınca hakem Tugay Kaan Numanoğlu "Kendisini aldatmaya yönelik hareket" gerekçesiyle kırmızı kartı gösterdi ve ev sahibi ekip sahada 9 kişi kaldı..

Maçın kalan dakikalarında başka gol gelmeyince Fenerbahçe Kadıköy'de olduğu gibi ilk yarısını 1-0 geride kapattığı mücadeleyi 2-1'lik üstünlükle tamamladı..

Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ın 2-1 geriye düştükten hemen sonra orta sahaya Sofiane Feghouli ve Flavio Paoletti'yi neden oyuna almadığını anlamadım..

Zira hem eksik kaldı hem de ihtiyacı vardı..

Zaten golcü Marcao Vinicius'la maça başlamaması ayrı bir skandaldı..

Fenerbahçe lig maçlarını ıkına sıkına kazanıyor... Bugün de Koray Günter'in ayağına çarpan topun filelere gitmesi ve VAR sayesinde verilen penaltı vuruşuyla 3 puana uzandılar..

Başkan Ali Koç ve yönetim çok konuşuyor.. Takıma gereksiz bir negatif enerji yüklüyorlar.. Onlara "Söz gümüşse sükût altındır" atasözünü hatırlatmak lâzım..

Rade Krunic'i ön libero pozisyonunda çok eleştirdim ancak bugün asıl yerinde oynadı... Kaçırdığı gol şanssızlıktı ancak bugün diğer maçlara göre çok daha iyiydi... İsmail Kartal 46'da oyundan çıkarmasa belki de bugün gol atabilirdi..

Edin Dzeko Wolfsburg'da şampiyonluk ve gol krallığı yaşadığı 4-4-2 sistemiyle oynarsa çok daha verimli olur.. Kanatlara gelmesi ve sağa sola deplase olması onun gücünü düşürüyor..

İsmail Kartal Boşnak golcü Edin Dzeko'dan maksimum verim almak istiyorsa onun Wolfsburg'da Grafite Batista'yla birlikte oynadığı maçlara ve dönemin Teknik Direktörü Felix Magath'ın oyun kurgusuna baksın...

Dusan Tadic beklentilerin çok altında kaldı... Bugün Sebastian Szymanski de olmayınca hücum anlamında sorunlar büyüyor..

Fenerbahçe'de Olympiacos karşısında Fred Rodrigues'in forma giyemeyecek olması büyük sıkıntı... Umarım bu tur geçilir..

Sarı kanaryalara şampiyonluk yarışı ve UEFA Konferans Ligi'nde başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar