İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'ye 3 puanı getiren kritik hamlesi ne? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'ye 3 puanı getiren kritik hamlesi ne? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor, Fenerbahçe’yi konuk etti. Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u 3-1'lik skorla mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi...

İSMAİL KARTAL'IN FENERBAHÇE'YE 3 PUANI GETİREN KRİTİK HAMLESİ NE?


10 senedir şampiyonluk ipini göğüsleyemeyen Fenerbahçe'de garip şeyler oluyor..

Perşembe günü ekrana çıkan Başkan Ali Koç sezon sonunda görevini bırakacağını tekrarlarken; bu kez de "Ferdi Kadıoğlu sezon sonunda ayrılacak" dedi..

Anlamadığım nokta bu açıklamayı neden Ferdi Kadıoğlu değil de Başkan Ali Koç yapıyor?

Daha da ileri gidelim;

Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe'de senelerdir Başkan Ali Koç'un torpiliyle mi oynuyor?

Asıl yeri orta saha; kanatlar ve 10 numara pozisyonları iken ısrarla neden bek olarak oynatılıyor?

Fenerbahçe Futbol Takımı "Ferdi Kadıoğlu'na yer açma merkezi" mi?

Bir başka deyişle;

Türkçe konuşamayan Ferdi Kadıoğlu adlı zat-ı muhterem; acaba KOÇ HOLDİNG'in çalışanı mı?

Camia yıllardır "Ferdi Kadıoğlu oynayacak" diye diye şampiyonluklar kaybetti..

Savunmanın her bölgesinde oynayabilen, İtalya görmüş Milli futbolcu Mert Müldür; UEFA listesine yazılmadı...

Hatta bugün de sırf "Ferdi Kadıoğlu sağ bek oynasın" diye yedek soyundu;

Jayden Oosterwolde sol bek pozisyonunda görev yaparken; stoper olarak da Alexander Djiku ile Çağlar Söyüncü yer aldı..

İsmail Yüksek ve Rade Krunic ön libero pozisyonunda oynarken; sağ kanatta Cengiz Ünder ilk 11'deydi..

Peki ya Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut'a ne demeli?

"Fenerbahçe kazansın" diye takımın tek top yapan adamı Dal Varesanovic'i yedek soyundurdu..

Kadıköy'deki ilk maçta 1-0 mağlupken 46'da Dal Varesanovic'i kenara alıp 5'lik olan İlhan Palut hala akıllanmamış...

Konyaspor'dayken de Konrad Michalak'la Soner Dikmen'i kenara alma inadıyla kendisini kovduran ve %50'lik başarıyı bile yakalayamayan İlhan Palut, bu kafayla Rizespor'dan da gönderilecek gibi..

Küme düşmeyi neredeyse garantileyen İstanbulspor'dan gelen Muammer Sarıkaya 10 numara pozisyonunda oynarken; sağ tarafta da bir başka "yetersizlik abidesi" David Akintola vardı..

Dal Varesanovic'in dışında golcü Adolfo Gaich, Altin Zeqiri ve Gustavo Sauer de yedekler arasındaydı..

Kaleci olarak da Gökhan Akkan'ın yerine Fenerbahçe alt yapısından hatırladığımız Tarık Çetin vardı..

Maçın ilk 15 dakikasında Fenerbahçe adına Edin Dzeko'nun ceza sahası dışından vuruşunu kaleci Tarık Çetin kornere çelerken; Rizespor adına da Jonjo Shelvey'in vuruşu da Fenerbahçe savunmasına çarparak yumuşadı ve Hırvat file bekçisi Dominik Livakovic'i zorlamadı..

Ev sahibi Çaykur Rizespor'da Ibrahim Olawoyin'in uzaklardan vuruşu kaleci Dominik Livakovic'te kalırken, 27'nci dakikada golü buldular..

Savunmanın bir türlü uzaklaştıramadığı topta Jonjo Shelvey kafayla içeri doldurdu; sonrasında David Akintola'nın bir kez daha meşin yuvarlağa Alexander Djiku'nun yanından sol ayağıyla içeri kepçeleyen Rizespor'un "golsüz golcüsü" Martin Minchev kaleci Dominik Livakovic'in yanından topu filelere gönderince Fenerbahçe Rize deplasmanında 1-0 geriye düştü..

Yazımın başında oldukça eleştirdiğim Fenerbahçelilerin "süperstar" muamelesi yaptıkları Ferdi Kadıoğlu; Bulgar yıldız Martin Minchev'in golünde ofsaytı bozarken, ev sahibi Rizespor'da gol sonrası sakatlanan Benhur Keser'in yerine Altin Zeqiri oyuna girdi.

Rizespor'da Attila Mocsi'nin kafa vuruşu az farkla auta giderken, Emirhan Topçu kaleci Dominik Livakovic'i geçemeyince Karadeniz temsilcisi Fenerbahçe karşısında soyunma odasına galibiyetle gitti..

Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal ikinci yarıya Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci ve Serdar Dursun üçlüsüyle başlarken, Rade Krunic, Sebastian Szymanski ile Cengiz Ünder'e kemendi attı..

Değişikliklerden hemen sonra Fenerbahçe beraberliği sağladı.. İrfan Can Kahveci'nin sağ taraftan ortasına rakibi Attila Mocsi'nin arkasından kıvrılıp dokunan Serdar Dursun; sarı-lacivertli formaya 2'nci kez merhaba derken açılışı da golle yapınca Fenerbahçe Rize'de 1-1'lik eşitliği yakaladı..

Fenerbahçe golden sonra Rizespor kalesine galibiyet golü için gelmeye başladı.. Serdar Dursun'un kafa vuruşunu kaleci Tarık Çetin kurtarırken, bir pozisyon sonrasında sarı kanaryalar galibiyete ulaştı..

Rizespor orta sahasında Ibrahim Olawoyin'in pasında Muammer Sarıkaya uyuyunca uyumayan Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş topu bir süre sürdükten sonra sol taraftaki Edin Dzeko'ya bıraktı... Rizespor'un Macar stoperi Attila Mocsi bir kez daha hamlesiz kalınca sol ayağıyla topa vuran Edin Dzeko'nun vuruşu kaleci Tarık Çetin'e çarparak filelere gidince Fenerbahçe 2-1'lik üstünlüğü sağladı..

Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut yedikleri 2'nci gol sonrası Martin Minchev, David Akintola ve Muammer Sarıkaya'yı kenara alırken, Mithat Pala, Dal Varesanovic ile Adolfo Gaich'i sahaya sürdü.. Bu değişiklik sonrası Ibrahim Olawoyin sağ kanada geçerken, Mithat Pala da Jonjo Shelvey'le ön libero pozisyonuna, Adolfo Gaich de santrfor mevkiine konuşlandı..

Fenerbahçe'deyse 2'nci golü atan Edin Dzeko'nun yerine İtalyan stoper Leonardo Bonucci oyuna girerken; Ganalı Alexander Djiku ön libero pozisyonuna geçti..

Fenerbahçe'de bir anda yere yığılan İrfan Kahveci adeta istifra ettikten 1 dakika sonra golü buldu.. Dusan Tadic'in sol taraftan ortasına sağ çaprazdan sol ayağıyla enfes vuran genç yıldızın kaleci Tarık Çetin'i geçen vuruşu Rizespor'un Macar stoperi Attila Mocsi'ye çarparak filelere gidince Fenerbahçe 3-1 kazandı..

3 puanı 3 golle aldı..

Geçtiğimiz hafta Alanyaspor karşısında alınan 2-2'lik beraberlik iplerin Galatasaray'ın eline geçmesini sağlarken, sarı-kırmızılıların Ankaragücü maçının skoru lideri belirleyecek..

İrfan Can Kahveci 1 gol 1 asistle maçın yıldızı olurken, Serdar Dursun ve Mert Hakan Yandaş da oyuna canlılık getirdiler..

Özellikle Serdar Dursun'un oyuna girişi Edin Dzeko'yu da rahatlatırken; rakip Rizespor savunmasının da fahiş hataları galibiyeti getirdi..

Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut kadrosuyla gereksiz yere oynuyor ve maçları kaybediyor.. Bugün de kazandığı maçı eliyle verdi..

Macar stoper Attila Mocsi 5-0'lık ilk maçta olduğu gibi Rizespor'un yumuşak karnıydı... Takımı her an yakmaya müsait.. Zaten böyle bir kadroda kalecilerinizin, stoperlerinizin ve santrforlarınızın çok üst seviye olması gerekir..

Sparta Prag'dan transfer edilen Bulgar golcü Martin Minchev ilk golünü 26'ncı haftada Fenerbahçe'ye karşı atıyorsa o takımın vay haline...

Orta sahaya İstanbulspor'dan Muammer Sarıkaya'yı neden aldılar anlamadım.. Rizespor'un çok üst seviye oyunculara bakması gerekiyordu.. Bence David Akintola'nın bu oyunda, bu sahada çıkışı da gereksizdi.. Çıkacaksa da Gustavo Sauer neden oyuna girmedi anlamak zor..

Fenerbahçe takımı iyi oynamıyor... Bugün Rizespor'un Fenerbahçe kalibresinde olmayışı galibiyeti getirdi..

Dusan Tadic'le Fenerbahçe 10 kişi oynamasına rağmen son dakikadaki asist maçı getirdi..

Rade Krunic Fenerbahçe'nin oyuncusu değil... Kim nereden gördü, nasıl beğendi de alındı şaşkınlık verici.. Belki önümüzdeki haftalarda daha iyi olur..

Fenerbahçe'yi Rize galibiyetinden dolayı kutlarken; Rizespor'un da bu İlhan Palut ve futbolcu kadrosuyla yol alamayacağının bir kez daha altını çizmekte fayda görüyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar