İslam Memiş'ten dolar uyarısı: Borcu olanlar yandı

İslam Memiş'ten dolar uyarısı: Borcu olanlar yandı
Altın ve döviz kurunda yaşanan dalgalanma devam ederken, altın ve para politikaları uzmanı İslam Memiş'ten önemli bir uyarı geldi. 

DENİZ DALLI-GÜNBOYU

İslam Memiş, dolar borcu olanlara hayati bir uyarıda bulundu. Memiş, "ıl içerisinde dolar kurunda 24-25 lira seviyesiyle alakalı beklenti devam ediyor" dedi.

Memiş''in açıklaması şöyle:

DOLAR O TARİHTE 25 TL OLACAK

"Çarşamba günü 20,50’den dolar alan, perşembe günü 20,29’u gördü. Çarşamba günü bin 380’den gram altın alan, perşembe günü bin 360’ı gördü. Panikle hareket ederek zarar etti. Seçime kadar kuru baskılamak gibi bir düşünce olsa da seçim sonrası için riskler artmaya devam ediyor. Yıl içerisinde dolar kurunda 24-25 lira seviyesiyle alakalı beklenti devam ediyor. Orada sürpriz yok.

Ancak bu süreci öne çekmemek için iletişim stratejisini değiştirmek gerek. Kur Korumalı Mevduatın (KKM), toplamı 2 trilyon liraya geldi. Yani, yaklaşık 100 milyar dolar. Seçime kur kontrolüyle gidilebilir ancak sermaye kontrolüyle asla gidilemez. Sürecin zorlu ve stresli olduğunun farkındayım. Ondan sebep “Yeni iletişim stratejisi” daha önemli. TCMB’nin dün faizleri sabit bırakarak doğru karar verdiğini düşünüyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar