İslam Memiş'ten altın sahiplerini heyecanlandıran haber: "2 hafta içerisinde muhteşem olaylar yaşanacak"

İslam Memiş'ten altın sahiplerini heyecanlandıran haber: "2 hafta içerisinde muhteşem olaylar yaşanacak"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların ardından yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Geçtiğimiz hafta ons kapanışı için "oldukça güçlü" yorumunda bulunan Memiş, gelecek 2-3 hafta içerisinde emtia piyasalarında çok büyük sürprizlerin yaşanacağını iddia etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artırım kararı sonrasında ani bir düşüş yaşayan dolar/TL paritesi, aynı zamanda gram altın fiyatlarını da önemli ölçüde aşağı çekmişti. Yaşanan sert düşüşün ardından altın, bir gün sonra kayıplarının büyük bir bölümünü geri alırken, birikimini altın olarak muhafaza eden vatandaşlar gelecek haftalarda nelerin yaşanacağına odaklanmış durumda.

Türkiye'de altın piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, geçtiğimiz haftayı 1914 dolar seviyesinden kapatan ons altın için "Çok güçlü bir kapanış" yorumunda bulunurken, altın fiyatlarında gelecek 2-3 hafta içerisinde çok sert yükselişlerin yaşanacağını belirtti. Fed'in faiz hamleleri nedeniyle yılın ilk günlerinden bu yana baskılanan emtialar için yaz ayının sonunda yükseliş mevsiminin başlayacağını açıklayan Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"2-3 HAFTA İÇERİSİNDE ALTIN FİYATLARINDA YAŞANACAK YÜKSELİŞE ŞAŞIRMAYIN"

"Altının ons fiyatı 1920 dolar seviyesinde. Özellikle geçen hafta 1914 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. Bu çok önemli ve güçlü bir kapanış neden çünkü doların uluslararası piyasalarda değer kazanmasına rağmen, dolar endeksinin 104.32 seviyesine yükselmesine rağmen ons tarafında 1914 dolar kapanış gerçekleştirmek şu anlama geliyor. Yakın bir gelecekte yani 2-3 hafta içerisinde ons tarafında 2000 dolar ve üzeri hareketler gördüğünüzde şaşırmayın demek oluyor.

ALTIN SONBAHARA FIRTINA GİBİ GİRECEK

2020, 2060 ve 2080 dolar seviyelerinden bahsediyorum. Bu yüzden ons altın tarafında, ons gümüş tarafında son demler. 2-3 hafta içerisinde çok sert ataklar görme ihtimalimiz güçlendi. Bu yüzden elinde altın ve gümüş bulunduran yatırımcının da beklemeye devam etmesi gerekiyor. Teknik olarak o destek seviyeleri henüz kırılamadı, 2-3 hafta içerisinde 2000 doların üzerine ataklar göreceğiz. Büyük bir ihtimalle Eylül ayının ortalarında ya da sonuna doğru gerçekleşecek bu tahminler.

"GRAM ALTINDA BULUNMAZ BİR FIRSAT VAR"

Gram altın tarafındaki beklentim pozitif yönlü olarak devam ediyor. Özellikle geçen hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı sonrasında 1700 liranın altına düşmeler oldu. Çünkü dolar tarafında bir düşüş görüldü. Bu düşüşün ardından uyardım, arkadaşlar bulunmaz bir fırsat var. Bu fiyattan gram altın almaya devam edin dedim. Gram altında yıl sonu öngörüm 1880-2000 lira seviyelerinde. Buralardan gram almak bence mantıklı.

Altında resmi kur tarafında 1630, bankalarda 1655 lira seviyesini görüyorsunuz ama serbest piyasalarda şu anda 1698 lira seviyesinde gram altın. Yine 1700 liranın altında bir rakam var ve bu kadar agresif faiz artırım kararına rağmen gram altın pek gerilemedi. Özellikle demin bahsettiğim gibi ons tarafında 2000 doların üzeri görüldüğü gibi gram tarafında da 1800'ün üzerini görmemiz gelecek ay sürpriz olmayacaktır.

"DÜĞÜN YAPACAKSAN, ALTIN ALACAKSAN BU FIRSATI KAÇIRMA"

Düğün yapacaksın altın alma işin var, altın yatırımı yapacaksın ya da altın borcun var. İşte buralar son fırsatlar. 1700 liranın altındaki rakamlar kalıcı değil, 2-3 hafta içerisinde bu fiyatlar bulunamayacak ve agresif yükselişler başlayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar