İslam Memiş hafta başlamadan altın sahiplerine seslendi: "Açılışta sizi sürpriz bekliyor: Hazırlığa başlayın"

İslam Memiş hafta başlamadan altın sahiplerine seslendi: "Açılışta sizi sürpriz bekliyor: Hazırlığa başlayın"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, geçtiğimiz hafta açıklanan ABD enflasyon verilerinin ardından ons altında yaşanan yükselişe dikkat çekerek, yarın itibariyle fiyatlarda bir dengeleme sürecinin başlayabileceğine işaret etti.

Serpil Demir / Günboyu

Yatırımcının her dönemde 'güvenli limanı' olma başarısı gösteren altın, geleceği konusunda Fed'in açıklayacağı faiz kararları ile kader birlikteliği yapmaya devam ediyor.

ABD tarafından enflasyonun yüzde 3 seviyesine düştüğünün ilanı ile birlikte son 28 ayda görülen en düşük enflasyon rakamı, gelecek Fed toplantısına dair beklentileri şekillendirirken, piyasalar sıradaki toplantıdan herhangi bir faiz artırımı çıkmayacağı yönünde fiyatlanmaya başladı.

Altın yatırımcısı, bu beklentiler çerçevesinde gelecek aylarda altın fiyatlarında rekor üstüne rekor kırılmasını beklerken, ilk adım geçtiğimiz hafta açıklanan verilerin ardından ons altında yaşanan yükselişle gelmişti.

Türkiye'de emtia piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, yaşanan yukarı yönlü hareketlerin aldatıcı olabileceği uyarısında bulunarak, altın piyasalarında önümüzdeki hafta itibariyle fiyat dengelemelerinin görülebileceği uyarısında bulundu.

"ALTIN SAHİPLERİ HAZIRLANIN: FİYATLARDA DÜZELTME YAŞANABİLİR"

Memiş, geçtiğimiz günlerde yaptığı uyarı ile ons tarafında ilk direnç noktasının 1960 dolar seviyesi olduğunu hatırlatarak, Temmuz ayı içerisinde bu seviyenin aşılmasının güç göründüğünü iddia etti. Kapanış seansında 1955 dolar seviyelerini aşan ons altının gelecek hafta nasıl bir grafik sergileyeceği merak konusu olurken, piyasa kahini İslam Memiş, fiyatlarda düzeltmelerin görülebileceğini belirterek, ons için 1900 seviyelerine düşüşün sinyalini verdi.

"ALTIN ÖNCE DÜŞECEK SONRA ÇIKACAK"

Temmuz ayı içerisinde dalgalı bir altın grafiğinin bizleri beklediğini aktaran ünlü ekonomist, Fed cephesinde gelecek aylarda yeni bir faiz kararının çıkmayacağını düşündüğünü belirterek, bu doğrultuda yıl sonuna kadar ons altın fiyatlarının kademeli olarak 2150, 2250 ve nihai olarak 2350 dolar seviyelerini test edeceğini düşündüğünü açıkladı.

GRAM VE ÇEYREK ALTIN ÇİFT KOLDAN DESTEK ALACAK

Ons fiyatlarında yaşanacak artışın doğal olarak gram ve çeyrek altın fiyatlarını da yukarı çekeceğini belirten Memiş, aynı zamanda yıl sonuna kadar dolar/TL paritesi başta olmak üzere birçok yabancı para biriminin Türk lirası karşısında değer kazanacağını hatırlatarak, dövizdeki yükselişin de gram ve çeyrek fiyatlarında sert bir artışa yol açacağının altını çizdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar