İslam Memiş borsa yatırımcısına seslendi: "48 saatiniz kaldı! Hazırlığa başlayın"

İslam Memiş borsa yatırımcısına seslendi: "48 saatiniz kaldı! Hazırlığa başlayın"
Yaz aylarında rekor bir yükseliş serisine imza atarak yatırımcısının yüzünü güldüren Borsa İstanbul, kapanış seansında yaşadığı düşüşlerle birlikte haftayı 8 bin puanın altında kapattı. Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, borsa yatırımcılarına seslenerek, Pazartesi itibarıyla vatandaşı nelerin beklediğini değerlendirdi.

Orta gelirli ve acemi yatırımcılar için birikimini muhafaza etmenin ilk yolu, altın ve dolar olmaktan çıkıyor.

Borsa İstanbul, 7 milyonu aşkın yatırımcı sayısıyla tarihi zirvesini görürken, ilgi alanı ekonomi olsun ya da olmasın birçok vatandaş, birikimini borsada değerlendirmeye başlamış durumda. Söz konusu durumun korkutucu olduğuna dikkat çeken para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gelecek hafta itibarıyla Borsa İstanbul'da yatırımcıyı nelerin beklediğini deşifre etti.

Haftanın açılış seansında 8.403,81 puana ulaşan BIST 100 endeksi, tüm zamanların rekorunu kırmış olsa da, kapanış seansında yaşanan sert düşüşle birlikte borsa, haftayı yeniden 8 bin puanın altında kapatarak yatırımcısını tedirgin etti. Yaşanan düşüşler, özellikle acemi yatırımcıyı telaşlandırırken, panik satışı yapma noktasına gelen milyonlara ekonomist İslam Memiş önemli uyarılarda bulundu.

"DÜŞÜŞ SERİSİ DEVAM EDECEK, HAZIRLIĞA BAŞLAYIN"

Türkiye'de uzun vadeli olarak altın ile birlikte en karlı yatırım aracının borsa olacağını iddia eden Memiş, buna karşın yatırımcılara gelecek hafta ile ilgili temkinli olmaları noktasında önemli uyarılarda bulundu.

Borsa İstanbul'dan alım yapmak için en doğru zamanın henüz gelmediğini belirten uzman isim, şu ifadelerle acemi yatırımcılara seslendi:

BORSA ÖNCE DÜŞECEK, SONRA 15 BİN PUANA YÜKSELECEK"

"Borsaya giriş için acele etmiyorum, kenarda beklemeye devam ediyorum. Özellikle son bir ayda 8 bin üzeri gelen atakların ardından gaza gelen yatırımcılara çok ciddi uyarılarım oldu. Bekleyin, sabırlı olun. giriş için fırsatınız olacak ve beraber gireceğiz. Endeks tarafında birlikte giriş yaptığımız zaman 2024 yılında borsanın 15 bin puana kadar yükselişi beraber sağlayacağız şeklinde açıklamalarım olmuştu. Özellikle 2024 yılında dolar bazında borsanın 450 dolara kadar yükseleceğini öngördüğümü ifade etmiştim ancak bu yükselişler, biz aldıktan sonra olacak. Öncelikle bekleyelim, 3 tane önemli hisseden alım yapalım ve minimum 6 ay bekleyelim.

"BU SEVİYEYE KADAR DÜŞECEK, DİP FİYATTAN TOPLAYACAĞIZ"

Bu yükselişlere karşın, gelecek hafta ile ilgili 7 bin 750 puana kadar düşüş beklentim güncelliğini koruyor.

Benim bir beklentim var. 7 bin 500 seviyesinden sermayemin yarısı ile giriş yapacağım, kalan yarısını ise düşüşlere saklayacağım. Bu yüzden alırken kazanmayı seviyoruz, yükselirken de satacağız ancak bu yıl değil. 2024 yılında satış yapacağız ve uzun vadeli yatırımcı olarak, getiriyi cebimize koyacağız.

7 milyondan fazla yatırımcının olduğunu söylüyoruz. Haliyle çok fazla acemi yatırımcı bulunuyor ve söylemek gerekiyor ki acemi yatırımcıların kazanamayacağı bir süreçten geçeceğiz.

Dediğim gibi, alım esnasında da kar satışı sırasında da kazançlı olan tarafta yer almalıyız. Bu nedenle, dip fiyata gelecek hafta itibarıyla yaklaşılacağını düşünüyorum.

"BORSADA ÜÇ HİSSE SENEDİ ALIP 6 AY BEKLEYİN"

7 milyondan fazla borsa yatırımcısı bulunuyor. Özellikle son 1 aydır lütfen dikkat edin uyarılarım vardı. Bu uyarılarım, bugünkü rakamsal değerler karşısında, yani kar satışları karşısında bizi haklı çıkardı ancak düşüş devam edecek mi? Evet, önce 7950, sonrasında 7750 ve nihayetinde 7500 puana kadar gerileyecek. Bu seviyeler gelince borsada üç hisse senedi alacağız ve onu 2024 yılında, 15 bin puan seviyesine kadar yükselteceğiz ve borsadaki getiriyi cebimize çok güzel bir şekilde koyacağız.

Biz sabırlı ve disiplinli bir yatırımcıyız, hedeflerimiz var. Bu nedenle paldır küldür iş yapmayız. Biz seçici olduğumuz için kenarda beklemeye devam ediyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar