İslam Memiş altını olanları uyardı: Köprüden önceki son çıkış!

İslam Memiş altını olanları uyardı: Köprüden önceki son çıkış!
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, 2023 yılında altında yaşanacak gelişmeleri aktardı. Memiş, altında zirvenin hangi ay yaşanacağını da açıkladı.

İSLAM MEMİŞ ALTINI OLANLARA SESLENDİ: KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ!

Türk lirasının değişken performansı sebebiyle milyonlarca vatandaş, yatırım yapmak için ayırdıkları parayı ya da birikimlerini altın ve dolar olarak saklıyor. Özellikle bütün birikimini altın olarak muhafaza eden milyonlarca vatandaş, günden güne altında yaşanacak gelişmeleri takip etmekte. Altın piyasaları üzerine yaptığı yorumlarla milyonlar tarafından takip edilen İslam Memiş, 2023 yılında gram, çeyrek ve ons altını nelerin beklediğini açıkladı.

"MART SONU 1450 OLACAK"
.
Memiş, altının 2022 yılında neden bekleneni veremediğini açıklarken, "Altında bir artış oldu ancak bu artış yalnızca dolar/tl kurunda yaşanan yükselme sebebiyle gerçekleşti. Uluslararası piyasalarda altın yükselmedi çünkü bütün merkez bankaları, bilhassa da FED altını çok büyük bir baskı altında tuttu. FED elindeki bütün araçlarla doları korumaya çalıştı ve bunda başarılı oldu ancak artık FED''in de ne yaptığı ve gelecekte ne yapacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle altını baskılamak artık söz konusu olamayacak. 2023 yılında keskin bir yükseliş yaşayacak altında, gram altının Mart sonlarında 1450 lira seviyesine çıkmasını bekliyorum" dedi. 

HEM KUR YÜKSELECEK HEM ONS ALTIN

Altının gram, çeyrek ya da diğer türlerindeki artışın iki yolu olduğunu söyleyen Memiş, bu yolları "Altın nasıl yükselecek? ya dolar çok hızlı yükselecek ki ons altın arttığı için TL karşısında değer kazansın. ya da direkt ons altının fiyatı tüm dünyada değer kazanacak ki bütün altın araçları da bu oranda değerlensin. Yeni yılda ikisinin de yaşanacağını bekliyorum ve uyarıyorum, köprüden önceki son çıkış. Altın için bu zamanlarda "bekleyelim, neler olacağına bakalım" demek büyük kayıplara sebep olabilir." sözleriyle paylaştı.



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar