İskender Ertuş kimdir? İskender Ertuş kaç yaşında, nereli? İskender Ertuş hangi partili?

İskender Ertuş kimdir? İskender Ertuş kaç yaşında, nereli? İskender Ertuş hangi partili?
Son zamanlarda siyasi görüşleri ile sosyal medyada gündeme gelen İskender Ertuş'un hayatını insanlar merak ediyor. İnternette araştırma yapan insanlar 'İskender Ertuş kaç yaşında, nereli?' gibi soruların cevabını arıyor. Peki İskender Ertuş kimdir? İskender Ertuş kaç yaşında, nereli? İskender Ertuş hangi partili?

İskender Ertuş kimdir?

Sosyal medyada CHP'den AKP'ye geçmesi ile gündeme gelen aşiret lideri İskender Ertuş'un hayatı merak konusu oldu. 22 yılda 5 parti değiştiren ve 3. kez AKP'ye geçen İskender Ertuş'u insanlar internette araştırıyor. Peki İskender Ertuş kimdir? İskender Ertuş kaç yaşında, nereli? İskender Ertuş hangi partili?

İSKENDER ERTUŞ KİMDİR?

İskender Ertuş, 1955 yılında Van'ın Başkale ilçesinde doğdu. Orta ve lise eğitimini Van'da tamamlamıştır. Babasının vefatı üzerine 12 aşiret liderinin önerisi ile Ertoşi Aşireti'nin lideri olmuştur.

İskender Ertuş, 1989-2002 yılları arasında Başkale'de üç dönem boyunca belediye başkanlığı görevi yapmıştır. Barış elçisi olarak tanınan Ertuş, bölgede birçok husumeti ve anlaşmazlığı barışçıl bir şekilde çözüme kavuşturmuştur. Aynı zamanda tarım, hayvancılık, akaryakıt, inşaat ve madencilik gibi birçok sektörde faaliyet gösteren şirketlere sahiptir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar